Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Ζωντανό» το ρεκόρ του Σοτομαγιόρ αλλά, για πόσο ακόμη; Τρομερά άλματα στις Βρυξέλλες -2η θέση για τον Φιλιππίδη στο επί κοντώ.

Ο Μουτάζ Εσά-Μπαρσίμ από το Κατάρ, αυτός ο απίστευτα ταλαντούχος άλτης, κατάφερε την δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο ύψος στις Βρυξέλλες, με 2.43!

Untitled+3Ο Μπαρσίμ και ο επίσης σπουδαίος Μπόχνταν Μπονταρένκο επιχείρησαν για το παγκόσμιο ρεκόρ στο κορυφαίο μίτινγκ του Βελγίου, αλλά χωρίς επιτυχία. Το ρεκόρ του Σοτομαγιόρ (από το 1993 στη Σαλαμάνκα με 2,45μ.) έμεινε… ζωντανό. Αλλά, για πόσο καιρό ακόμη;

Ο άλτης από το Κατάρ λοιπόν, λίγο έλειψε να γράψει ιστορία και να γκρεμίσει το… στοιχειωμένο ρεκόρ του Χαβιέρ Σοτομαγιόρ. Ο Μπαρσίμ πέρασε με άνεση τα 2,43μ. αλλά δεν τα κατάφερε στα 2,46μ., ένα πόντο πάνω από το παγκόσμιο του μεγάλου Κουβανού (2,45μ., που κρατάει από τις 27 Ιουλίου του ’93).

Έτσι κι αλλιώς, πάντως, με το 2,43μ. κατέχει, πλέον, ο ίδιος τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Ουκρανός Μπόχνταν Μπονταρένκο είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 2,46μ. έχοντας περάσει τα 2.40μ. και ρίξει τον πήχη στο πρώτο του άλμα στα 2,43μ.

2ος ο Φιλιππίδης

Μεγάλη η επίδοση και του Γάλλου επικοντιστή Ρενώ Λαβιλενί με την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο που είναι τα 5.93μ. τα οποία και πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια. Ο Λαβιλενί, που κέρδισε το διαμάντι, προσπάθησε να περάσει τα 6.03μ. αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Κώστας Φιλιππίδης κατέκτησε τη δεύτερη θέση με άλμα στα 5.65μ. Ο Έλληνας πρωταθλητής πέρασε με την πρώτη τα 5.55μ. και τα 5.65μ., είχε όμως τρεις αποτυχημένες στα 5.75μ.

 

By