Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Όρθιος ο ΑΠΟΕΛ στη Δανία (1-1 με την Ααλμποργκ) και φαβορί για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ…

Ο ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη κατάφερε να σταθεί όρθιος στη Δανία μετά το 1-1 κόντρα στην Άαλμποργκ και πήρε το πάνω «χέρι» για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενόψει της ρεβάνς στην Κύπρο. Προβάδισμα για Πόρτο και Ζενίτ.

thumbnail (2)Ο ΑΠΟΕΛ άργησε να προσαρμοστεί στις συνθήκες του αγώνα με την Άαλμποργκ με αποτέλσμα οι γηπεδούχοι να προηγηθούν με τον Τόμσεν στο 15ο λεπτό. Με την πάροδο του χρόνου οι Κύπριοι ανέβασαν ρυθμό και εν τέλει κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Βινίσιους στο 54′, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Προβάδισμα για Πόρτο και Ζενίτ

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις που έγιναν την Τετάρτη για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, η Ζενίτ επικράτησε εκτός έδρας της Σταντάρ Λιέγης με γκολ του Σατόφ και πήρε το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Αγία Πετρούπολη. Το ίδιο ισχύει και για την Πόρτο η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Λιλ επίσης με 1-0 χάρις στο τέρμα του Ερέρα στο 61ο λεπτό.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης:

Τετάρτη

Γκρουπ Πρωταθλητών

Μάριμπορ (Σλοβενία) – Σέλτικ (Σκωτία) 1-1
(14′ Μπόχαρ – 6′ Μακγκρέγκορ)

Άαλμποργκ (Δανία) – ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 1-1
(16′ Τόμσεν – 54′ Βινίσιους)

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 1-1
(80′ Βίτεκ – 44′ Γιαμπλόνσκι)

Γκρουπ μη πρωταθλητών

Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) – Ζενίτ (Ρωσία) 0-1
(16′ Σατόφ)

Λιλ (Γαλλία) – Πόρτο (Πορτογαλία) 0-1
(61′ Ερέρα).

Μια ημέρα πριν, στην Κωνσταντινούπολη Μπεσικτάς και Άρσεναλ ήρθαν ισόπαλες δίχως σκορ (0-0), ενώ η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε έφυγε αλώβητη από το «Σαν Πάολο» κόντρα στη Νάπολι (1-1). Η  Μπάγερ Λεβερκούζεν επικράτησε 3-2 της Κοπεγχάγης στη Δανία, ενώ προβάδισμα πρόκρισης απέναντι στην Λουντογκόρετς απέκτησε η Στεάουα Βουκουρεστίου, η οποία με γκολ του Αλεξάντρου Τσίπκιου στο 88′ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και επικράτησε με σκορ 1-0. Νίκη και για την Σάλτσμπουργκ κόντρα στην Μάλμε (2-1).

By