Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ωραίο μπάσκετ (με… Νικ Καλάθη μέσα) και 70-56 την Τουρκία -Κατσικάρης: «Πιστεύουμε σε όλα τα παιδιά»…

Η Εθνική ομάδα στον πρώτο αγώνα με τον Νικ Καλάθη στην σύνθεση της, ήταν εντυπωσιακή κατά διαστήματα στο φιλικό με την Τουρκία που κέρδισε με 70-56. Παράλληλα μοίρασε υποσχέσεις εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου.

kalathisΟ Καλάθης έδωσε ποιότητα και ανέβασε ένα επίπεδο την ομάδα σε άμυνα και επίθεση, ο Αντετοκούνμπο έβγαλε ενέργεια στην άμυνα και ενθουσίασε στην επίθεση, ενώ πολύ καλοί ήταν ο Πρίντεζης και ο Βουγιούκας.

Η Εθνική ομάδα άρχισε πολύ καλά επιθετικά το ματς και με την είσοδο του Νικ Καλάθη, που ήταν άψογος στα οργανωτικά καθήκοντα του, και του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έβγαλε πολύ ενέργεια στην άμυνα, η διαφορά υπέρ της εκτοξεύτηκε. Από 15-11, που ήταν το σκορ στο 7’, προηγήθηκε με 11 (24-13) λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, που έληξε με την Εθνική στο +8 (24-16).

Με την Εθνική να μην αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο καλά αμυντικά και τον Γκιουλέρ πρωταγωνιστή στην επίθεση η Τουρκία μείωσε στους έξι (45-39) στο 23’. Η ελληνική ομάδα, όμως, βελτιώνοντας την άμυνα της και με τον Καλάθη να οργανώνει και να σκοράρει πάτησε πάλι γκάζι και στο 26’ ανέβασε την διαφορά στους 15 (56-41) με επιμέρους σκορ 11-2.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν το πιο υποτονικό της, ωστόσο τελείωσε το ματς με διαφορά 14 πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 41-33, 58-48, 70-56.

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Αντετοκούνμπο 12 (6 ριμπ.), Μάντζαρης 5, Πρίντεζης 12 (7 ριμπ.), Βουγιούκας 9 (5 ριμπ.), Καϊμακόγλου 2, Σλούκας, Παπανικολάου 4, Γλυνιαδάκης 1, Καλάθης 12 (4 ασίστ), Βασιλειάδης 5, Ζήσης 4, Μπουρούσης 4 (5 ριμπ.).

ΤΟΥΡΚΙΑ (Αταμάν): Μπαλμπάι, Γκιουλέρ 6, Πρέλντζιτς, Τουντσερί 5, Σαβάς 10, Γκονλούμ 7, Αρσλάν 9, Ασίκ 7 (7 ριμπ,), Ακιόλ 3, Αλντεμίρ 2, Μαχμούτογλου.

thumbnailΚατσικάρης: Πανέξυπνος ο Νικ…

«Ίσως να ήταν το καλύτερο φιλικό, όπως έχει εξελιχθεί ο προγραμματισμός», σχολίασε αρχικά ο Κατσικάρης και εξήγησε: «Παίξαμε με μια ομάδα που έπαιζε ζώνη πολύ ψηλά και μας καθυστερούσε την επίθεση, κάτι που ήταν μια καλή δοκιμασία για μας. Τις τελευταίες πέντε μέρες θα βάλουμε και κάποια άλλα στοιχεία για να είμαστε έτοιμοι απέναντι σε οποιαδήποτε άμυνα. Η ομάδα αντέδρασε σωστά, δεν έχασε την ψυχραιμία της και έπαιξε καλή άμυνα. Χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια, αλλά ίσως είναι θέμα δυνάμεων γιατί παίξαμε τρία δύσκολα φιλικά και προερχόμασταν από ταξίδι. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι εγώ και οι συνεργάτες μου από την αντίδραση και την λειτουργία της ομάδας».

«Και ο Νικ χρειάζεται την προσαρμογή του», παρατήρησε ο Κατσικάρης για τον Καλάθη. «Χρειάζεται χρόνο, αλλά πρέπει να γίνει γρήγορα, γιατί δεν έχουμε πολλές μέρες μπροστά μας μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο . Αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες, αλλά είναι πανέξυπνος παίκτης και θα προσαρμοστεί σε αυτό που ζητάμε».

«Ο Ίαν είχε έναν δύσκολο τραυματισμό και χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να τον ξεπεράσει, γιατί είναι βαρύ κορμί», είπε για τον Βουγιούκα, που παρουσιάζεται συνεχώς βελτιωμένος, ο κόουτς της Εθνικής και επισήμανε: «Τον πιστέψαμε γιατί ξέρουμε ότι έχει ταλέντο. Ασφαλώς πιστεύουμε όλα τα παιδιά. Αν ο Ίαν νιώσει καλά το σώμα του και έχει καλά πατήματα μπορεί να μας βοηθήσει. Παιχνίδι με παιχνίδι είναι καλύτερος, όχι μόνο στην επίθεση, αλλά και στα ριμπάουντ και στην άμυνα. Είναι πολύ θετικό γιατί θα τον χρειαστούμε».

By