Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκεχειρία πέντε ημερών συμφώνησαν Ισραήλ – Χαμάς

Αμέσως μετά την έναρξη ισχύος της νέας πενθήμερης εκεχειρίας το Ισραήλ επιχείρησε τέσσερις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

gaza-airstrike

Σε εκεχειρία πέντε ημερών συμφώνησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης οι διαπραγματευτές της Χαμάς και του Ισραήλ που έχουν διαπραγματεύσεις στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές θα αναχωρήσουν άμεσα από το Κάιρο και θα επιστρέψουν στη Δυτική Όχθη για διαβουλεύσεις με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Ο επικεφαλής των διαπραγματευτών Άζαμ αλ Άχμεντ είπε ότι ελπίζει πως όταν επιστρέψουν στις συνομιλίες με τους Ισραηλινούς, αυτό θα γίνει για να ανακοινωθεί μια διαρκής εκεχειρία.

Η παλαιστινιακή πλευρά, πρόσθεσε ο Άχμεντ, ελπίζει ότι θα επιτευχθεί μια τέτοια εκεχειρία εντός των επόμενων εβδομάδων, με τη στήριξη των αραβικών χωρών και της διεθνούς κοινότητας.

Σύμφωνα πάντα με τους διαπραγματευτές, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στα περισσότερα ζητήματα, όμως απομένουν ακόμη να συζητηθούν σημαντικά θέματα, όπως η ασφάλεια και ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας​.

Ρουκέτες από τη Γάζα στο Ισραήλ και αντίποινα από το Τελ Αβίβ

Όπως μετέδωσε ισραηλινό ραδιόφωνο, οι σειρήνες ήχησαν εκ νέου στο νότιο Ισραήλ προειδοποιώντας για μια επίθεση με πυραύλους από Ισραηλινά αεροσκάφη επιχείρησαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη αμέσως μετά την έναρξη ισχύος της νέας πενθήμερης εκεχειρίας, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μια πηγή του παλαιστινιακού υπουργείο Εσωτερικών.

Οι νέες αεροπορικές επιδρομές έγιναν σε αντίποινα για την εκτόξευση έξι ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος από θέσεις εντός του παλαιστινιακού θύλακα όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Ο ισραηλινός στρατός στόχευσε θέσεις τρομοκρατών στη Λωρίδα της Γάζας ως απάντηση για την εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ», ανέφερε η ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. « Ο στρατός θα προχωρήσει σε αντίποινα για οποιαδήποτε απειλή εναντίον του Ισραήλ», πρόσθεσε η ανακοίνωση.

By