Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χαμηλότερη επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων ζήτησε από τον Χαρδούβελη αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συναντώνται τώρα με τον Γιάννη Στουρνάρα για τα κόκκινα δάνεια

xardouvelis-ypoik

Να επιλεγεί η λύση με τη χαμηλότερη επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη αντιπροσωπεία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης που είχε ως επίκεντρο τις προωθούμενες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Από τις συγκεκριμένες αλλαγές εκτιμάται ότι θα προκύψει μείωση της επιβάρυνσης της εν λόγω κατηγορίας κατά 167 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη διορθώσεις που θα γίνουν στην αντιμετώπιση των ημιτελών κτισμάτων με την έκδοση σχετικής εγκυκλίου από τη γενική γραμματέα εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, ενώ φαίνεται ότι το πιθανότερο σενάριο για την αποπληρωμή του φόρου είναι σε 6 μηνιαίες δόσεις.

«Υπήρξαν ακραίες περιπτώσεις φορολόγησης», δήλωσε στον ΣΚΑΪ, πριν τη συνάντηση, ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα οικονομίας ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπήρξε μεγάλο πρόβλημα με τα οικόπεδα εντός οικισμού που βρίσκονταν όμως εκτός συστήματος αντικειμενικών άξιων, επισημαίνοντας πως πρέπει να βρεθεί λύση.

Αυτή την ώρα η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντάται με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, όπου θα συζητήσουν για τα κόκκινα δάνεια.

Στις 13:00 το μεσημέρι ο Γκίκας Χαρδούβελης θα ενημερώσει αντιπροσωπεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, για όλες τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αλλά και για τις τελικές ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ.

By