Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

«Φωτιές» για τη νομιμοποίηση των νεοναζί στην παρέλαση

Τι απαντά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

parelash_thessaloniki615«Φωτιές» έχει ανάψει η πρόσκληση που έστειλε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Χρυσή Αυγή για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, με τη ΔΗΜΑΡ να δηλώνει ότι δεν θα παραστεί στην παρέλαση, ενώ ο Γ. Μπουτάρης είπε πως θα συμμετάσχει, ωστόσο θα έχει πρόβλημα αν παραστεί βουλευτές της Χ.Α.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επικαλούμενη τον ισχύοντα νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών (ΦΕΚ Β” 1488/6-10-2006), τονίζει ότι «είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρά τις έντονες αντιδράσεις που σημειώθηκαν για την απόφασή του, δήλωσε σήμερα μέσω του Mega ότι «δε θα πάρω πίσω την απόφαση». «Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα έκανα το ίδιο, όχι γιατί αυτή είναι η πολιτική μου θέση, αλλά είναι άλλο αυτό που πρέπει να κάνω με το θεσμικό μου ρόλο», πρόσθεσε.

Παράλληλα,  δήλωσε ότι «πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, γιατί τότε ένας άλλος περιφερειάρχης, μακριά απο έμενα αυτό, θα μπορούσε να μην καλέσει το ΠΑΣΟΚ στην παρέλαση γιατί θα μπορούσε να πει ότι είναι εγκληματική οργάνωση επειδή καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ως εκ τούτου δεν το καλώ».

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απέκλεισε και χθες με ανακοίνωσή της το ενδεχόμενο να ανακληθεί η απόφαση: «Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο του υπουργείου Εσωτερικών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποχρεωμένη να αποστείλει προσκλήσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο. Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν υπάρχει απολύτως καμία δυνατότητα να εφαρμοστεί κάτι διαφορετικό από αυτό που ορίζει ο νόμος».

Η Δημοκρατική Αριστερά ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη πρόσκληση που έστειλε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Χρυσή Αυγή.
Το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα να ανακαλέσει αμέσως «την πρόσκληση στους εκπροσώπους του μορφώματος της Χρυσής Αυγής».«Ο κ. Τζιτζικώστας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη – στις οποίες παρίσταται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – και νομίζοντας ότι εξυπναδίζει κατά του ΠΑΣΟΚ, υιοθέτησε την ναζιστική λογική της Χρυσής Αυγής και κατάφερε να προσβάλει  τη Νέα Δημοκρατία γιατί φαίνεται ότι ξέχασε πώς βρέθηκε να είναι περιφερειάρχης και σε ποιό δήμο έχει την έδρα του» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη, μετά τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ζητάμε την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα λόγω έλλειψης δημοκρατικού ήθους αλλά και λόγω ακραίας ανοησίας, στοιχεία και τα δύο απαράδεκτα για κάποιον που κατέχει θέση περιφερειάρχη» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Ως «γκάφα» χαρακτήρισε τη νέα δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα περί της πρόσκλησης που απηύθυνε προς την Χρυσή Αυγή να συμμετάσχει στην παρακολούθηση της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και του ζήτησε διορθωτική δήλωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By