Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τrivago: Τα σαλέ της Ελλάδας που σε κάνουν να θέλεις να αποκλειστείς στο βουνό

Tα πανέμορφα σαλέ δεν αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο της κεντρικής Ευρώπης και δη των Αλπεων.

1

Υπάρχουν εξίσου ειδυλλιακά ξενοδοχεία-σαλέ και στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Ελλλάδας και σίγουρα σε πολύ καλύτερες τιμές. Η trivago ξεχωρίζει και παριουσιάζει ορισμένα από αυτά:

Aνεμόλια Resort & Conference ★★★★, Αράχοβα από 55 ευρώ

anemolia resort

Το Ανεμόλια Resort & Conference θα το βρεις σε ένα ιδανικό σημείο της Αράχοβας από όπου μπορείς να απολαύσεις τη θέα των Δελφών και των κορυφών του Παρνασσού. Στην Αράχοβα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στην ηρεμία του βουνού, και την ευχάριστη βοή της πόλης. Εξερεύνησε τα ιστορικά μνημεία, πήγαινε για σκι, απόλαυσε το μπάνιο σου στην πισινά του Ανεμόλια Resort, πιες το ποτό σου στο κέντρο της Αράχοβας. Βίωσε μικρές και μεγάλες απολαύσεις σε συνδυασμό με τη πολυτελή διαμονή σου στην Αράχοβα.

Georgios V Chalet, Καλάβρυτα από 80 ευρώ

Screen Shot 2014-11-20 at 10.21.49 AM

Νιώθεις την ανάγκη να ξεφύγεις από τη βουή της πόλης; Θέλεις να έρθεις πιο κοντά στη φύση και να βιώσεις την καθαρότητα του βουνού;  Η διαφυγή σου βρίσκεται μόλις δυο ώρες μακριά από την Αθήνα, στα Καλάβρυτα. Σε αυτήν τη μικρή γραφική κωμόπολη της ορεινής Αχαΐας θα έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις και να ξεφύγεις από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Για τη διαμονή σου επέλεξε το Georgios V Chalet, νοίκιασε το δικό σου αυτόνομο πέτρινο σαλέ από 80 ευρώ και απόλαυσε πολυτέλεια στο βουνό. Το Georgios V Chalet θα το βρεις στο υψόμετρο των 1.000 μέτρων στις πλαγιές του Χελμού.

Υάδες Mountain Resort ★★★★★, Τρίκαλα Κορινθίας από 139 ευρώ

kori

Χίλια εκατό μέτρα πιο κοντά στον ουρανό, στις παρυφές της κάτω συνοικίας των Τρικάλων Κορινθίας, θα βρεις το Υάδες  Mountain Resort. Περιλαμβάνεται από 7 φιλανδικά ξύλινα σαλέ που περιλαμβάνουν όλες τις ανέσεις . Ετοιμάσου να βιώσεις πολυτέλεια πέντε αστέρων μέσα στα όμορφα και προσεγμένα ως και τη τελευταία λεπτομέρεια σαλέ με θέα στον Κορινθιακό κόλπο και στις απόκρημνες πλαγιές του όρους Ζήρεια. Πώς να απολαύσεις στο έπακρο τη διαμονή σου; Κλείσου σε ένα σαλέ με το τζάκι αναμμένο και ένα καλό κρασί και βγες μόνο για να επισκεφτείς τις εγκαταστάσεις του Υάδες  Mountain Resort. Στο περιβάλλοντα χώρο θα βρεις ένα κήπο με 3.000 αρωματικά φυτά από όλη την Ελλάδα.

Chalet Likouresi Village, Καρπενήσι από 93 ευρώ

Screen Shot 2014-11-20 at 10.24.09 AM

Το όμορφο Καρπενήσι είναι δημοφιλής προορισμός κάθε εποχή του χρόνου. Θα σου πρότεινα να το επισκεφτείς το χειμώνα και επιλέξεις για τη διαμονή σου ένα από τα σαλέ του Chalet Likouresi Village. Αυτός ο συνδυασμός θα δώσει στην εκδρομή σου μια διαφορετική νότα. Το ξύλινο στοιχείο σε συνδυασμό με την φλόγα του τζακιού θα σου προσφέρει τη ζεστασιά και την χαλαρωτική ατμόσφαιρά που ζητάς ενώ ταυτόχρονα η εξαιρετική θέα θα προξενεί το θαυμασμό σου. Αν αγαπάς το σκι τότε φρόντισε να επισκεφθείς το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου. Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις canyoning, ιππασία, πεζοπορία ή ακόμα διαδρομές με 4×4.

Chalet Sapin ★★★, Παλιός Άγιος Αθανάσιος από 109 ευρώ

caaa

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλά γι’ αυτό το μικρό χωριό στο Καϊμακτσαλάν, τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο. Ο παραδοσιακός οικισμός του Παλαιού Αγίου Αθανασίου απέχει μόλις 33 χιλιόμετρα από την Έδεσσα και είναι πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Ο λόγος της δημοτικότητας του οφείλεται αφενός στο παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού κι αφετέρου στο χιονοδρομικό κέντρο.  Αποτελεί ένα από τους ομορφότερους χειμερινούς προορισμούς που σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς και πίστεψε με, θα σε μαγέψει! Η πρόταση μου για τη διαμονή σου είναι το Chalet Sapin, ένα πανέμορφο ξενοδοχείο, με ιδιαίτερη διακόσμηση. Το ξύλο, το τούβλο και η πέτρα είναι τα κύρια χαρακτήρα του, ενώ συνδυάζει roustic και παραδοσιακά στοιχεία διακόσμησης.

Το Μυστικό του Βουνού ★★★★★, Μούρεσι, Πήλιο από 75 ευρώ

Screen Shot 2014-11-20 at 10.26.24 AM

Στο Μούρεσι του Πηλίου βρίσκεται ένα μοναδικό μέρος, ένας παραδοσιακός πηλιορείτικος θησαυρός που υπόσχεται να σας αποκαλύψει το «Μυστικό του Βουνού». Ξύλο και πέτρα παντρεύονται αρμονικά για να συνθέσουν ένα χώρο που προσφέρει ζεστασιά και φιλοξενία. Στο εσωτερικό του θα βρεις πολυτέλεια πέντε αστέρων που σε εντυπωσιάζει. Η ποιότητα των παροχών είναι ακόμα ένα σημείο που αξίζει να σημειωθεί. Κάθε χώρος είναι προσεγμένος μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ενώ η διακόσμηση συνδυάζει το boutique με το παραδοσιακό στοιχείο, προσφέροντας  στον επισκέπτη μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής. Το δωμάτιο στο «Μυστικό του Βουνού» σε περιμένει από μόλις 75 ευρώ, με το πρωινό να συμπεριλαμβάνεται στην τιμή. Τι λες, έτοιμος για να ανακαλύψεις τα μυστικά του Πηλίου;

Le Chalet ★★★★ Ξάνθη από 55 ευρώ

Screen Shot 2014-11-20 at 10.27.13 AM

Απομονωμένο από την πόλη, το Le Chalet στα Πηγάδια της Ξάνθης, αποτελεί ιδανική επιλογή για σένα που μένεις στη βόρεια Ελλάδα και ψάχνεις μια κοντινή εξόρμηση. Το ξύλο και το δέρμα είναι τα στοιχεία που επικρατούν στους χώρους του. Η εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, η αίθουσα για sauna, το solarium και το υδρομασάζ θα σου δώσουν αρκετούς λόγους για να μη θέλεις να φύγεις από το ξενοδοχείο. Αν είσαι αθλητικός τύπος τότε μόλις βρήκες το σαλέ των ονείρων σου· στον εξωτερικό χώρο θα βρεις πισίνα, γήπεδα τένις, μπάσκετ, ποδόσφαιρο 5×5 καθώς επίσης και εξοπλισμό για ποδηλασία.

Πηγή: checkin.trivago.gr

By