Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσίπρας: Ιδού οι εκλογές, ιδού η δημοκρατία

Για τραγωδία του ελληνικού λαού και εξευτελισμό της εικόνας της χώρας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ- Ïìéëßåò ãéá ôçí óýóôáóç Þ ìç ðñïáíáêñéôéêÞò åðéôñïðÞò ãéá ôçí õðüèåóç ôçò ëßóôáò ËáãêÜñíô (EUROKINISSI-ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τις επιλογές της κυβέρνησης πραγματοποίησε από το βήμα της βουλής ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στηλίτευσε τα πεπραγμένα στην οικονομική πολιτική, τη στάση απέναντι στην τρόικα και τις επιπτώσεις των επιλογών στον ελληνικό λαό.

Δεν βρίσκουμε λόγια για να περιγράψουμε την τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός, δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αιτιολογώντας από το βήμα της Βουλής τους λόγους που κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
«Διαλύσατε την κοινωνία» τόνισε και έκανε λόγο για «κοινωνικό ολοκαύτωμα» απόρροια των μνημονίων, με χιλιάδες να έχουν αυτοκτονήσει και να έχουν χάσει το σπίτι τους.

Τιμωρία του λαού

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο για τόσο μεγάλη καταστροφή σε τόσο λίγο χρόνο, είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας: «Όχι μόνο δεν διεκδικήσατε καλύτερη έκβαση για τη δανειακή σύμβαση αλλά διαρκώς με υποτακτική συμπεριφορά παίρνατε αποφάσεις για ακόμη σκληρότερα μέτρα».

«Αποτύχατε να αντιμετωπίσετε την ανθρωπιστική κρίση και επιχειρείτε να τη μετατρέψετε σε νέα σκληρή τιμωρία του λαού μας», είπε.
«Η βάρβαρη πολιτική θέλει και βάρβαρα μέσα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και αναφερόμενος στο κλείσιμο της ΕΡΤ, τόνισε «εξευτελίσατε την εικόνα της χώρας με το μαύρο στην ΕΡΤ» και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι κυβερνά με την βοήθεια των ΜΑΤ.

Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, «κυβέρνηση και τρόικα κάνουν πως διαπραγματεύονται» και πρόσθεσε: «Ψεύτικες κ. Στουρνάρα οι διαβεβαιώσεις ότι δεν θα πάρετε νέα μέτρα».

Τσίπρας: Ούτε στο κραχ του 1929 δεν πέρασε η ανεργία το 25%. Ούτε σε χώρες του τρίτου κόσμου είδαμε τόση καταστροφή συμπυκνωμένη».

«Η δυσπιστία είναι εκεί έξω, εκεί που χιλιάδες άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν σκουπίδια, αναζητούν στα σκουπίδια τροφή», σημείωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κυβερνάτε 15 μήνες τώρα με τη βοήθεια των ΜΑΤ και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Αποτύχατε κύριε Πρωθυπουργέ. Δεν μπορείτε και δεν θα σας αφήσουμε να συνεχίσετε την καταστροφή της κοινωνίας».

Το γέλιο Σαμαρά

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στον κ. Σαμαρά λέγοντας: «Κοιτάξτε με δεν είναι κακό» και τότε ο Πρωθυπουργός παρενέβη λέγοντας πως «Κοιτάω αλλού για να μην γελάω».

Σε άλλο κομμάτι της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως: «Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ακυρώσει το Μνημόνιο. Το Μνημόνιο μπορεί να το ακυρώσει μόνο ο κυρίαρχος λαός με την ψήφο του».

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By