Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων αναλαμβάνει ο Δ.Αβραμόπουλος

Ο επίτροπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων

@fosphotos.com Menelaos Myrillas
@fosphotos.com Menelaos Myrillas

Το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων εξασφάλισε ο νέος επίτροπος της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στη σύνθεση της Κομισιόν για την περίοδο 2014-2019.

Ο επίτροπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί, θα είναι πλέον και επίσημα ο νέος Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

Όπως ανακοίνωσε ο πρώτος εκλεγμένος από το Ευρωκοινοβούλιο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, από τους 27 επιτρόπους και τον έναν πρόεδρο, οι 19 είναι άνδρες και οι 9 γυναίκες. Οι 15 ανήκουν στη δεξιά και την κεντροδεξιά, οι οκτώ στους σοσιαλιστές και οι πέντε στους φιλελευθέρους.

  • Ο ολλανδός Φρανς Τίμερμανς είναι αναλαμβάνει καθήκοντα πρώτου αντιπροέδρου της Επιτροπής, ήτοι καθίσταται το δεξί χέρι του Γιούνκερ.
  • O Φινλανδός Γιούρκι Κατάινεν αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου της Επιτροπής με προτεραιότητα το πορτοφόλιο της οικονομίας.
  • Ο Ισπανός Μιγέλ Αρίας Κανέτε είναι ο νέος Επίτροπος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
  • Ο Βρετανός Τζόναθαν Χιλ είναι ο νέος Επίτροπος Εμπορίου.
  • Η Δανή Μαργκρέτε Βεσταγκερ είναι η Επίτροπος Ανταγωνιστικότητας.
By