Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τη στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα μετέφερε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών στον Γκ. Χαρδούβελη

«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο επισήμανε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών»

xardouvelis-finance_minister_franceB

Την εκτίμηση πως οι «οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπαίν, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδόυβελη.

Σε δηλώσεις του ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως το β΄εξάμηνο του 2014 θα είναι κρίσιμο για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη και υπογράμμισε πως «με την Ιταλική προεδρία θα μπουν νέες βάσεις και προσανατολισμοί στην πολιτική της ΕΕ».

Παράλληλα υποστήριξε πως «πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη επειδή προσφέρουν απασχόληση», όπως ανέφερε.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδούβελης σημείωσε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να κάνει κτήμα του τις μεταρρυθμίσεις αλλά, όπως συμπλήρωσε, για να συμβεί αυτό «πρέπει να αυξηθεί το εισόδημά του».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε με δεδομένο ότι «είμαστε μπροστά σε μια περίοδο ισχυρής ανάπτυξης», υπάρχει ανάγκη για επενδύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εύρεση χρηματοοικονομικών πόρων και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «μας ενδιαφέρει ένα δυνατό ευρώ που μελλοντικά μπορεί να αντικαταστήσει το δολάριο».

Ο κύριος Χαρδούβελης ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια τον Γάλλο ομόλογο του και θύμισε πως η Γαλλία δείχνει ενεργά τη στήριξή της στη χώρα μας.

By