Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Σε συνθήκες πανικού η κυβέρνηση

Επικρίσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

giorgos-stathakis_0

Κίνηση πανικού της κυβέρνησης, προκειμένου να αποκτήσει ολιγόμηνη παράταση, χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, το ζήτημα της ψήφου εμπιστοσύνης, σε δηλώσεις του από τα Ιωάννινα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθάκης τόνισε: «Η κυβέρνηση προφανώς, λειτουργεί υπό συνθήκες πανικού, προσπαθώντας να δώσει παράταση ζωής στην πολιτική την οποία εφαρμόζει και από την οποία, από ότι διαφαίνεται, δεν υπάρχει δυνατότητα απόκλισης και προσπαθεί να αναβάλει τη στιγμή στην οποία είναι προφανές, διότι αυτό έχει ανάγκη ο τόπος, τη στιγμή των εθνικών εκλογών που θα αποτυπώσει τον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων και τις επιθυμίες του ελληνικού λαού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σταθάκης είπε ότι δεν θέλει να κάνει πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και πρόσθεσε: «Το δεδομένο όμως είναι ότι η ίδια η κίνηση της κυβέρνησης υποδηλώνει την αδυναμία της να συνεχίσει να κυβερνά υπό πραγματικές συνθήκες. Προφανώς το κάνει προκειμένου να αποκτήσει ολιγόμηνη παράταση, διαφορετικά δεν θα έμπαινε σε αυτήν τη διαδικασία. Θεωρώ, όμως, πως τα πολιτικά δεδομένα είναι σαφώς υπέρ της ιδέας ότι υπάρχει πλήρης δυσαρμονία ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην πολιτική βούληση των Ελλήνων πολιτών».

By