Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συναγερμός στην Κωνσταντινούπολη από «ύποπτα» δέματα

Τα δέματα περιείχαν μια παράξενη «κίτρινη σκόνη»

turkey2

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κωνσταντινούπολη μετά τον εντοπισμό «ύποπων» δεμάτων. Το πρώτο από αυτά στα γραφεία του προξενείου του Καναδά.

Άμεσα στην χώρο έφτασαν εμπειρογνώμονες χημικών και αξιωματούχοι δήλωσαν πως η επιστολή περιείχε «κίτρινη σκόνη», προσθέτοντας ότι η αστυνομία είχε λάβει «παρόμοιες ειδοποιήσεις» από το βελγικό και γερμανικό προξενείο, όπου και εστάλησαν άλλες ομάδες της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της Τουρκίας (AFAD). Η αστυνομία έχει αποκλείσει μια περίμετρο ασφάλειας γύρω από τα κτήρια των προξενείων.

Η AFAD αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ένα άτομο στο καναδικό γραφείο είχε άμεση επαφή με το περιεχόμενο, ενώ άλλα έξι εκτέθηκαν εμμέσως.

Οι εμπειρογνώμονες έχουν απολυμάνει το γραφείο, που βρίσκεται στον 16ο όροφο ενός πύργου, και τα γύρω του γραφεία, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Έχουν συλλεχθεί δείγματα της σκόνης και εστάλησαν στους εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας για ανάλυση. Έχει ξεκινήσει επίσης έρευνα για να προσδιοριστεί από πού εστάλη η επιστολή.

By