Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στις 10:30 έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

poe-ota 2

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πραγματοποιήσουν στις 10:30 μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ που διαμαρτύρονται για την ανάκληση του διορισμού 27 εργαζομένων στον πρώην δήμο Δραπετσώνας.

Οι απολύσεις γίνονται με βάση πόρισμα του ΑΣΕΠ του 2011, σύμφωνα με το οποίο διαπιστώθηκαν παρατυπίες στον πρώην δήμο Δραπετσώνας όσον αφορά στην εφαρμογή το ΠΔ 164/2004 (Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου).

Ο έλεγχος είχε ξεκινήσει το 2009 ύστερα από καταγγελίες για παρατυπίες όσον αφορά στη νομιμοποίηση των 27 εργαζομένων, από τους οποίους οι 15 είναι ΑμεΑ.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καλεί το υπουργείο Εσωτερικών «να παρέμβει άμεσα προκειμένου να σταματήσει κάθε διαδικασία που θα οδηγήσει στην απόλυση των εργαζομένων και στη διάλυση των υπηρεσιών του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας».

Επίσης, καλεί την ΚΕΔΕ «να πάρει άμεσα θέση και να πάψει να στρουθοκαμηλίζει διευκολύνοντας το έργο της συγκυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη ενόψει των εκλογικών διεργασιών».

Σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Κερατστινίου – Δραπετσώνας προχωρά σε κατάληψη των δημοτικών υπηρεσιών και σε γενική συνέλευση. Θα έχει επίσης συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

By