Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο Μαξίμου Χαρδούβελης – Σταϊκούρας

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών

staikouras-xardoubelis

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και τον αναπληρωτή υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα, οι οποίοι αποχώρησαν χωρίς να προβούν σε δηλώσεις.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιήθηκε καθώς στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης από την τρόικα πριν το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. Κύριο «ακανθώδες» ζήτημα που εμποδίζει την επιστροφή της τριμερούς στην Αθήνα παραμένει το δημοσιονομικό κενό του 2015.

Η Αθήνα επιμένει πως δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό το ερχόμενο έτος, ενώ η τριμερής έχει αντίθετη γνώμη.

Προγενέστερες πληροφορίες ανέφεραν πως οι επαφές με τους εκπροσώπους των δανειστών, προκειμένου να διευθετηθούν οι διαφορές, θα συνεχίζονταν το Σαββατοκύριακο, όμως ως τώρα το Σάββατο δεν έχει γίνει κάποια τηλεδιάσκεψη.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει διαμηνύσει πως οι συζητήσεις για τη μετά μνημόνιο σχέσης της Ελλάδας με τους δανειστές δεν πρόκειται να αρχίσουν έως ότου ολοκληρωθεί επιτυχώς η τρέχουσα αξιολόγηση.

By