Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Αττική (φωτογραφίες & βίντεο)

Περισσότερες από 500 κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

βροχη

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα στην Αττική. Χαρακτηριστικά στη Νίκαια χείμαρρος παρέσυρε περισσότερα από δέκα αυτοκίνητα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Φαλήρου δημιουργώντας ένα τεράστιο κουβάρι από αμάξια που παγιδεύτηκαν το ένα πάνω στο άλλο.

βροχη

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία οι κλήσεις που δέχτηκε το τηλεφωνικό της κέντρο για αντλήσεις υδάτων, παροχή βοήθειας σε εγκλωβισμένους οδηγούς και κοπές δέντρων ξεπέρασαν τις 500.

Οι περισσότερες οι κλήσεις αφορούν τις περιοχές Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι και Μενίδι. Συγκεκριμένα στο Μενίδι, η Πυροσβεστική απεγκλώβισε τρία άτομα από αυτοκίνητο που έπεσε σε ρέμα.

Ακόμη υπόγεια διάβαση στη Λεωφόρο Αθηνών στον κόμβο Θηβών πλημμύρισε από την σφοδρή καταιγίδα. Γενικότερα η κίνηση στην λεωφόρο γίνεται σε πολύ αργούς ρυθμούς με την νεροποντή να εμποδίζει την κανονική κυκλοφορία των οχημάτων.

Η Εγνατία οδός μάλιστα εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή των οδηγών για την κακοκαιρία που θα πλήττει τη χώρα και για επόμενα εικοσιτετράωρα.

Αυτή την ώρα, στο Ίλιον σε διώροφο πάρκινγκ σουπερμάρκετ που έχει πλημμυρίσει, έχουν εγκλωβιστεί αυτοκίνητα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν και εγκλωβισμένα άτομα. Στο σουπερμάρκετ που βρίσκεται στην οδό Θηβών και Πατρόκλου, πραγματοποιεί άντληση υδάτων όχημα της πυροσβεστικής.

Ακόμα ένα όχημα της πυροσβεστικής βρίσκεται στο ΤΕΙ Αιγάλεω, καθώς υπάρχει κλήση για πλημμυρισμένο υπόγειο. Τα προβλήματα επικεντρώνονται αυτή την ώρα σε Περιστέρι, Ίλιον, Αχαρνές και Μενίδι με τις περισσότερες κλήσεις να αφορούν σε αντλήσεις υδάτων.

By