Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στον Σάντος δεν έκανε, στον Ρανιέρι το ίδιο!

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε την μεγαλύτερη νίκη του στην Ευρώπη (6-1) σμπαραλιάζοντας της άμυνα της Ντιναμό Μινσκ. Μοναδική παράσταση από τον Κλάους Αθανασιάδη με χατ τρικ και… φλέρταρε με πολλά ρεκόρ!

thumbnailΤο… πάρτι ξεκίνησε με το αυτογκόλ του Νίκολιτς και συνεχίστηκε με Κλάους, Παπαδόπουλο και Τζανδάρη…

Με έναν τρομερό Στέφανο Αθανασιάδη λοιπόν, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε 6-1 την Ντιναμό Μινσκ στην Τούμπα μπαίνοντας επιβλητικά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Με χατ-τρικ μέσα σε 16’ λεπτά (11’, 16’, 28’) ο Στέφανος Αθανασιάδης σκόρπισε τον πανικό στην Ντιναμό Μινσκ και έκανε την Τούμπα να παραμιλάει!

Με μια εξαιρετική εμφάνιση του Κλάους και άξιο συμπαραστάτη τον Ράτσβαν Ρατς που είχε και τις τρεις ασίστ στα γκολ του διεθνή επιθετικού (που έμεινε εκτός Μουντιάλ από τον Σάντος, αλλά και στον πάγκο της Εθνικής, όταν χρειάστηκε λύσεις στο ματς με τη Ρουμανία) ο ΠΑΟΚ επικράτησε 6-1 των Λευκορώσων που έγιναν παιχνιδάκι στα χέρια του Δικέφαλου του Βορρά ενώ τελείωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο μιας και αποβλήθηκε ο Σίμοβιτς (63’) με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο δρόμος για την ευρεία νίκη άνοιξε από το αυτογκόλ του Νίκολιτς (4’), ο οποίος πέτυχε και το γκολ (80’) για την ομάδα του. Τα άλλα γκολ των «ασπρόμαυρων» σημείωσαν οι Παπαδόπουλος (50’) και Τζανδάρης (90’).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς (72′ Σπυρόπουλος), Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Μακ (50′ Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (68′ Γκολάσα)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ: Γκούτορ, Πολίτεβιτς, Κάρποβιτς, Μπανγκουρά, Βερετίλο, Βορόνκοφ (57′ Φιγκερέδο), Σίμοβιτς, Νίκολιτς, Ουντότζι (86′ Ρασάντκιν), Στάσεβιτς, Τζετζέ (33′ Αντάμοβιτς).

Έγραψε ιστορία ο Κλάους

Ο Στέφανος Αθανασιάδης έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Δικέφαλου, καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σημειώνει τρία ή περισσότερα τέρματα σε ευρωπαϊκό αγώνα των Θεσσαλονικέων!

Ο Κλάους παράλληλα μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ με το χατ – τρικ που σημείωσε κόντρα στην Ντινάμο Μινσκ, καθώς μόλις επτά παίκτες ελληνικών ομάδων έχουν σημειώσει ανάλογη επίδοση σε ευρωπαϊκό ματς.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, που φοράει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αντικαταστάθηκε στο 68ο λεπτό του αγώνα από τον Γκολάσα κι αποθεώθηκε από τους οπαδούς του «δικέφαλου» στην Τούμπα.

Ο Σάλπι

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετά την μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην Ντιναμό Μινσκ με 6-1 στην Τούμπα για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League έκανε δηλώσεις στην κάμερα της NOVA. Ο Σαλπιγγίδης με 70 συμμετοχές σε UEFA και Europa League είναι μόνος στην τρίτη θέση με τις περισσότερες συμμετοχές στον θεσμό. Όταν ρωτήθηκε για το σχετικό ρεκόρ απάντησε πως «Είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα αυτό το ρεκόρ ωστόσο το σημαντικό είναι ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, πετύχαμε πολλά γκολ και πήραμε μία δίκαιη νίκη».

By