Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στη Ντόχα η «σύνοδος κορυφής Ακαδημιών» -μαζί και οι φιλοδοξίες κορυφής του Κατάρ…

Στη Ντόχα πραγματοποιήθηκε η πρώτη «Σύνοδος κορυφής για τις Ακαδημίες του ποδοσφαίρου». Γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον και συγκέντρωσε μερικούς από τους πλέον ειδικούς, παγκοσμίως στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ονόματα που όλοι ξέρουν και αναγνωρίζουν, όπως ο Ιταλός τεχνικός Ρομπέρτο Μαντσίνι, ο παλιός διεθνής Αργεντινός ποδοσφαιριστής, Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν και ο Γάλλος, παλιός διεθνής, Πατρίκ Βιειρά.

Lusail_photoΉταν μια ακόμη ευκαιρία να δείξει το Κατάρ σε όλο τον κόσμο τι μπορεί να πετύχει, αφού στόχος του είναι πέραν των άλλων να δημιουργήσει και μια ισχυρή εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA του 2022 που θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην έδρα της.
Η ομοσπονδία του Κατάρ σε συνεργασία με το Υπουργείο των Σπορ δίνουν μεγάλη έμφαση στις Ακαδημίες, καθώς τις θεωρούν – και δικαίως- ως έναν απο κυρίαρχους πυρήνες για τη παρουσία και προώθηση νέων ταλέντων.
Έτσι παρουσίασε το νέο σπίτι των νεαρών αθλητών που ουσιαστικά έχει ιδρυθεί το 2004.
Έκτοτε όμως τα πράγματα προχώρησαν αρκετά και τώρα η Ακαδημία αυτή, που έχει την έδρα της στην πρωτεύουσα, δίνει την ευκαιρία στα νέα ταλέντα να αθληθούν και να γυμναστούν καλύτερα. Να αποκτήσουν όλα εκείνα τα εφόδια που θα τους δώσουν την δυνατότητα να φτάσουν πολύ ψηλά και γιατί όχι μία μέρα να μιλούν όλοι γι αυτούς και τα κατορθώματά τους στον αγωνιστικό χώρο.
Η «Φιλόδοξη Ακαδημία Αθλητισμού « έχει ένα διττό στόχο: τον εντοπισμό και τη μετατροπή ελπιδοφόρων αθλητών – ταλέντων σε πρωταθλητές, μέσα απο ένα ευρύ φάσμα του αθλητισμού. Τους ενθαρρύνει ώστε να έχουν ισχυρή αθλητική κουλτούρα και να μην είναι μόνο καλοί στον αθλητισμό.
Τα πρόγραμμα που μαζί με τις διάφορες παροχές που τους δίνονται είναι κάτι το πρωτοποριακό και κάνουν την ακαδημία σχεδόν ασυναγώνιστη. Εξασφαλίζουν παράλληλα στους αθλητές και πολλά πράγματα .
Η Ακαδημία αυτή, περιλαμβάνει πολιτισμικό προσωπικό απο τα κορυφαία έθνη με πολύ υψηλά προσόντα. Διαθέτει εγκαταστάσεις απο τις κορυφαίες στο είδος τους , ώστε ο κάθε αθλητής να έχει μπροστά του οτι το καλύτερο για να μπορέσει να δουλέψει ήρεμος και συγκεντρωμένος . Μαθαίνει αθλητικές επιστήμες ,ενω οι εγκαταστάσεις εκπαίδευσης και τεχνολογίας σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικό σχολείο και ακαδημαϊκό πρόγραμμα ενθαρρύνει τον κάθε μαθητή-αθλητή να είναι καλύτερος και για τον εαυτό του.

Το μέλλον του ποδοσφαίρου στο Κατάρ
Η εν λόγω Ακαδημία προσελκύει τα πιο πολλά υποσχόμενα ταλέντα της χώρας και στη συνέχεια επικεντρώνεται στην ατομική τους ανάπτυξη, ώστε να αποδώσει καποια στιγμή το 100% των δυνατοτήτων τους. Η διείσδυση των παικτών απο τις Ακαδημίες τόσο στην U 17 αλλά και την U19 του Κατάρ έχει αυξηθεί περίπου στο 100% ,ενω και οι δύο αυτές μικρές εθνικές του ομάδες προκρίθηκαν για τις αντίστοιχες διοργανώσεις της ηλικίας τους , στα Ασιατικά πρωταθλήματα.
Παράλληλα το ποσοστό των αποφοίτων που παίζουν στην ανώτερη εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Κατάρ αυξήθηκε από 18% το 2012-13, σε 26% το 2013-14 και το ρόστερ της ομάδας του Κατάρ που έπαιξε στο «Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2014», δείγμα του πόσο καλά δουλεύει αυτή η Ακαδημία.

Ο Μπράβο
«Είμαστε εδώ για να βρούμε τους ποδοσφαιριστές που θα αντιπροσωπεύσουν το Κατάρ, όταν φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτά τα αγόρια είναι τώρα 17, 18, 19 ή ακόμη και 15 ετών. Προσπαθούμε για την όσο το δυνατό καλύτερη εκπαίδευσή τους . Αποστολής μας είναι να βεβαιωθούμε ότι γίνεται οτι το καλύτερο ώστε να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια ισχυρή ομάδα από τότε και μετά . Δουλεύουμε όλοι με αφοσίωση και προς την ίδια κατεύθυνση. Είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να έρθουν τα αποτελέσματα », δήλωσε ο Ιβάν Μπράβο , Γενικός Διευθυντής της εν λόγω Ακαδημίας και πρώην Διευθυντής Στρατηγικής στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Θέλει και ανθρώπους με πτυχίο!
Η Ακαδημία έχει επίσης εκπονήσει πρόγραμμα σχεδόν για όλους τους αθλητές όλων των Σπορ. Σε ανώτερο και κατώτερο επίπεδο, αφου θέλει να γνωρίζουν και γράμματα ώστε να είναι και μορφωμένοι όταν τελειώσουν την αθλητική τους καριέρα. Η πτυχιούχος, άλτης του ύψους Μουτάζ Εσα Μπαρσίμ κατέκτησε το χρυσό το 2014 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και το χάλκινο στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012,ενω πλησιάζει το ύψος ρεκόρ των 2,45.
Άλλα πολλά υποσχόμενοι απόφοιτοι είναι ο παίκτης του σκουός, Αμπντουλά Αλ –Ταμίμι που αναδείχθηκε και Καλύτερος Νέος της Χρονιάς 2013 στην Ασία.
υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που είχε επιτευχθεί στο τα 2014 πρωταθλήματα. Ο σφυροβόλος Ασράφ Αμγκάντ Ελσείφι που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το 2012 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων , παγκοσμιο ρεκόρ στην ηλικία του.

Συνεργασία με τις Ομοσπονδίες
Σκοπός της Ακαδημίας είναι η πλήρης και στενή συνεργασία με όλες τις ομοσπονδίας ώστε να εντοπίσουν τα ταλέντα σε κάθε σχολείο και στην συνέχει με την αθλητική κατάρτιση και την εκπαίδευση να αναδειχθούν όσο πιο πολύ γίνεται.
Η επιτυχία της Μουτάζ Μπαρσίλ και του Ασράφ Ελσειφί κάνει πολλά νέα παιδιά φοτητές αλλά και απόφοιτους να τρέξουν να ενταχθούν στην Ακαδημία.
Είναι μία απόδειξη φυσικά οτι οι μέθοδοι της Ακαδημίας είναι σωστή.
«Οι μέθοδοι μας είναι οι καλύτεροι που μπορούν να υπάρξουν. Οι αθλητές είναι πρότυπα για τη νεολαία του Κατάρ και δείχνουν τι μπορεί να επιτευχθεί μέσα από σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Σκοπός μας είναι να δείξουμε οτι ο αθλητισμός αποτελεί ένα θεμελιώδες μέρος της ζωής μας στο Κατάρ . Θέλουμε να αναθρέψουμε μια εξαιρετική γενιά που έχει τις αθλητικές αξίες στην καρδιά της «, δήλωσε ο Σέιχης Σαούντ Μπιν Αμπντουλαρχμάν Αλ Τανί, Γενικός Γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ.

Η προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής
Εκτός από την ανάπτυξη μελλοντικών πρωταθλητών στο Κατάρ η «Aspire Academy» ασχολείται και βοηθάει και άλλους οργανισμούς και φορίες . Συνεργάζεται στο Κοινωνικό έργο όπως είναι το «Aspire Football Dreams»,
ένα πρόγραμμα μετά το σχολείο. Ενα άλλο φιλοδοξο σχέδιο για αγόρια και κορίτσια που ζουν στο ο Κατάρ ονομάζεται «Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Aspire Multisport». Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει μοναδική παιδαγωγική καταλληλότητα, υγεία και ευεξία καθώς και προγράμματα εκπαίδευσης για την κοινότητα. Καθοδηγούμενη από το ένα μεγάλο όραμα που εστιάζει στην προληπτική εφήβων και ενηλίκων και τους δείχνει τι πρέπει να κάνουν και πως να γυμνάζονται για μία καλύτερη υγεία. Έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τη σύγχρονη καθιστική ζωή , με την εμπλοκή της τοπικής κοινότητας μέσα από μια ποικιλία διαφόρων κατηγοριών και των τρόπων γυμναστικής, προκειμένου να διασφαλιστεί ένας ενεργός και πιο υγιής τρόπο ζωής για την κοινωνία μέσω του Κατάρ.

By