Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣτΕ: INTRALOT κατά ΤΑΙΠΕΔ για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Zητά την αναστολή μιας σειράς αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που κήρυξαν άγονο τον αρχικό διαγωνισμό

ippodromos600-1_187299_24c401

Με αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η INTRALOT Limited ζητά την αναστολή μιας σειράς αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ που κήρυξαν άγονο τον αρχικό διαγωνισμό και τον επαναπροκήρυξαν καταλήγοντας στην ανακήρυξη ως πλειοδότη της ΟΠΑΠ investement Limited.

Να τονιστεί ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά στη χορήγηση δικαιώματος αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια.

Στις αιτήσεις της η INTRALOT αναφέρει ότι το ΤΑΙΠΕΔ, με τις διαδικασίες που ακολούθησε στο διαγωνισμό, παραβίασε το ενωσιακό και εθνικό δίκαιο και συγκεκριμένα τις αρχές της διαφάνειας, του υγιούς ανταγωνισμού, της ίσης μεταχείρισης, της αμεροληψίας και της μυστικότητας.

Η INTRALOT υποστηρίζει ότι η αρχική διαδικασία παράτυπα κηρύχθηκε άγονη ενώ η προσφορά της ύψους 5.250.000 ευρώ ματαιώθηκε όχι μόνο γιατί κρίθηκε μη ικανοποιητική αλλά και γιατί υπήρξε εκτός διαδικασιών δέσμευση της ένωσης εταιρειών ΟΠΑΠ για προσφορά τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ.

Ακόμη, στις αιτήσεις της η εταιρεία κάνει λόγο για φωτογραφικό διαγωνισμό και αναφέρει ότι παράνομα απαλείφθηκε στον επαναπροκηρυχθέντα διαγωνισμό το τεχνικό κριτήριο της προεπιλογής με βάση την εμπειρία στη διοργάνωση ιπποδρομιών, την οποία δεν διέθετε η ΟΠΑΠ investment Limited.

Μάλιστα, αναφέρεται σε σύντμηση των προθεσμιών για τις προσφορές με συνέπεια να μην προλάβει να συμμετάσχει και τρίτος υποψήφιος.

Τέλος, η εταιρεία ζητά και την έκδοση προσωρινής διαταγής μέχρι να κριθούν από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε.

By