Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σκέψεις για τον Γιώργο Παπανδρέου…

Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέγει να αποσταθεροποιήσει το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση την ώρα του μπρα ντε φερ με τους δανειστές;

ÍÔÁÂÏÓ ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÏ ÖÏÑÏÕÌ ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ Ã.

Διάθεση για χιούμορ και λεκτικές φιοριτούρες δεν έχω. Έχω μόνο ένα «γιατί» και ένα «πως». Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέγει να αποσταθεροποιήσει το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση την ώρα του μπρα ντε φερ με τους δανειστές; Πως γίνεται να μιλά για οβιδιακές μεταμορφώσεις ο αρχηγός που είπε ότι παρέλαβε τον σταυρό του μαρτυρίου. Ο αρχηγός που αντικατέστησε τις οργανώσεις με το Κάθε Μέρα Πολίτης. Ο αρχηγός που έβαλε στη θέση του ήλιου κάτι γραφιστικές καρικατούρες.

Επισημαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου ότι «οι όποιες διεργασίες συντελούνται σήμερα στο Κίνημα, ελάχιστη σχέση έχουν με την κοινωνία και τις ανάγκες της». Αλήθεια, τι σχέση με την κοινωνία και τις ανάγκες της θα έχει ένα κομματικό συνέδριο για την εκλογή… ηγεσίας την ώρα που η χώρα διεξάγει διαπραγματεύσεις με την τρόικα; Μήπως το θέμα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ και η χώρα, αλλά ο εαυτός του και η παρέα του;

«Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα εγερτήριο πολιτικό δημοκρατικό ΣΟΚ για να ανανήψει. Τίποτα λιγότερο. Όλα από την βάση. Τώρα» λέει στην ανακοίνωσή του. Λίγο πιο κάτω προσθέτει: «Οι πρωτοβουλίες αυτές, μπορούν να προκαλέσουν αυτό το πολιτικό και δημοκρατικό ΣΟΚ που χρειάζεται, το Κίνημα, η χώρα – που χρειαζόμαστε όλοι»! Προφανώς ανάγκη από σοκ έχει ο Γιώργος Παπανδρέου, γιατί σε όλους τους υπόλοιπους μας έχει χαρίσει αρκετά.

(σ.σ. Το ΣΟΚ στην παπανδρεϊκή διάλεκτο μεταφράζεται σε «ΣΟσιαλιστικό Κίνημα». Το νέο του κόμμα; Ίσως. Με άλλο… ΑΦΜ, που θα έλεγε και ο Ξυνίδης. Αλήθεια, μου είναι αδύνατο να πιστέψω ότι ένας πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός σύρθηκε στη γραμμή του Σωκράτη)

Σας θυμίζει κάτι η εξαγγελία για την ανασφάλιστη εργασία των νέων από το Λαύριο το 2004; Το ψηφοδέλτιο επικρατείας του 2004; Με Μάνο και Ανδριανόπουλο; Δαμανάκη και Ανδρουλάκη; Το λεφτά υπάρχουν; Οι κηπουροί; Η αποστασία των παπανδρεϊκών; Η παραίτηση στον Αντώνη Σαμαρά; Η προσπάθεια να κάνει πρωθυπουργό τον Φίλιππο Πετσάλνικο μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να κάνει δημοψήφισμα;

Και μερικά προσωπικά ερωτήματα: Γιώργο που ήσουν τα δύο τελευταία χρόνια; Τι έκανες; Γιώργο τι κάνεις; Θες να ρίξεις την κυβέρνηση; Θες να εκβιάσεις αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ για να μη ρίξεις την κυβέρνηση; Τι άλλο θες από τη ζωής μας Γιώργο; Αγαπητέ πρόεδρε. Εσύ είχες την τύχη να έχεις δύο, μπορεί και τρεις πατρίδες. Όπως έφυγες το 89′ έφυγες και το 11′. Εμείς όμως έχουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ. Ζούμε ΜΟΝΟ ΕΔΩ. Και θα την υπερασπιστούμε.

ΥΓ. Ο πραγματικός επίλογος είχε άλλες 12 λέξεις. Τις «έφαγε» όμως η αυτολογοκρισία. Γιατί δε θέλω να γράφω εν θερμώ. Γιατί εγώ δε θέλω να αδικώ κανέναν. Ούτε και τον εαυτό μου, γράφοντας υπερβολές. Ελπίζω να αποδειχθούν υπερβολές.

Γιάννης Αντύπας

(Visited 1 times, 1 visits today)
By