Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ρυθμιστική τροπολογία του υπουργείου Παιδείας

Η οποία μειώνει το ποσοστό παρακράτησης από την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος σε 7%

ypoyrgeio paideias

Χέρι στους πόρους του εθνικού σκέλους του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας για την πληρωμή αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών «βάζει» η κυβέρνηση, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 43 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 18 εκατ. ευρώ θα είναι σε βάρος του προγράμματος για το 2014 και τα 25 εκατ. ευρώ σε βάρος του 2015.

Η ίδια τροπολογία δίνει «δωράκι» στους καθηγητές των ΑΕΙ, μειώνοντας το ποσοστό παρακράτησης από την άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος σε 7% επί του ετήσιου καθαρού εισοδήματός τους. Έως τώρα η παρακράτηση ήταν 10% επί των ακαθάριστων εσόδων τους.

Επίσης, αναγνωρίζονται ως ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών των ΑΕΙ οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών, στους οποίους μετέχει η χώρα μας, όπως για παράδειγμα το «Πανεπιστήμιο Ηνωμένων Εθνών» του ΟΗΕ, το «Πανεπιστήμιο Ηνωμένων Εθνών για την Ειρήνη» στην Κόστα Ρίκα και το «Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Ινστιτούτο Φλωρεντίας» που χορηγούν μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα.

By