Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Περίπου 15 Αυστραλοί τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε Ιράκ και Συρία

Ανησυχία για τρομοκρατική δράση σε αυστραλιανό έδαφος

tzixantistes suria

«Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά στη σφαγή αθώων ανθρώπων» δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ, στην προσπάθειά του να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ.

Αν και επανέλαβε ότι επισήμως οι ΗΠΑ δεν έχουν ζητήσει τη συνδρομή της Αυστραλίας σε τυχόν στρατιωτική επέμβαση ο Αυστραλός πρωθυπουργός σημείωσε πως αν της ζητηθεί, η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να συμμετάσχει.

Την ίδια στιγμή για πολλοστή φορά αυτή την εβδομάδα ο αρχηγός της Αυστραλιανής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ASIO), Ντέϊβιντ Ίρβαϊν, έσπευσε να διαβεβαιώσει τους Μουσουλμάνους της Αυστραλίας πως η νέα αντιτρομοκρατική νομοθεσία δεν στρέφεται εναντίον τους ή εναντίον του Ισλάμ.

australia-pm-tony-abbott

«Στόχος μας είναι η τρομοκρατία. Είναι άδικο και παράλογο να ενοχοποιούνται οι Μουσουλμάνοι για τις πράξεις μιας μικρής μειοψηφίας» είπε.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές περίπου 15 Αυστραλοί τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί πολεμώντας στο Ιράκ και τη Συρία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Παράλληλα, οι αυστραλιανές αρχές έκαναν γνωστό ότι συνέλαβαν πέντε Αυστραλούς τζιχαντιστές σε αεροδρόμια της χώρας καθώς ετοιμαζόταν να μεταβούν στο εξωτερικό και πιθανότατα να λάβουν μέρος στις μάχες που γίνονται στο Ιράκ και τη Συρία ενώ ανακρίνουν άλλους 40.

Οι Αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στην Αυστραλία μερικοί από τις δεκάδες Αυστραλών τζιχαντιστών που σήμερα πολεμούν στο εξωτερικό και να επιδιώξουν να αναπτύξουν στο αυστραλιανό έδαφος τρομοκρατική δράση. Γι αυτό και λαμβάνουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

By