Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παραιτήθηκε ο Αχμέτ Κουρτ

Ο περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε σε παραίτηση λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του με τον ηγέτη του της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

kourt600_230414

Σε επικίνδυνη περιφέρεια για τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα τη Θράκη, καθώς δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει η σκόνη από το «κόψιμο» της Σ. Σουλεϊμάν από το ευρω-ψηφοδέλτιο, δημιουργήθηκε νέα αναταραχή με τον περιφερειακό σύμβουλο του κόμματος.

Παραιτήθηκε και αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Αχμέτ Κουρτ, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση περιφερειακού συμβούλου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του με τον ηγέτη του της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Αχμέτ Κουρτ, που ανήρτησε τις φωτογραφίες στις 26 Δεκεμβρίου, δηλώνει και θαυμαστής του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB), το οποίο ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ.

Όπως αναφέρει και το www.komotinipress.gr, ο Κουρτ ανακοίνωσε πως στις ευρωεκλογές θα στηρίξει με «όλη του την δύναμη» το κόμμα DEB.

«Επιθυμώ να αναφέρω πως αντιμετωπίζω με μεγάλο θαυμασμό την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές. Σε αυτές στις εκλογές που πιστεύω πως ως μειονότητα μας αναλογούν στον καθένα μια μεγάλη ευθύνη και καθήκον και επειδή πιστεύω πως η φωνή μας θα υψωθεί έτι περισσότερο σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα, δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια πως στήριξα και θα στηρίζω αυτή την απόφαση και εύχομαι σε όλους τους αδερφούς μου επιτυχία σε αυτές τις εκλογές. Είναι απόλυτη η πίστη μου πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας», αναφέρει.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Αχμέτ Κουρτ, υποψηφίου με το ψηφοδέλτιο του κόμματος για την Περιφέρεια Ξάνθης μετά τις αποκαλύψεις ότι διάκειται ευνοϊκά προς το τουρκικό εθνικιστικό κόμμα του Μπαχτσελί.
Σε σχετικό σημείωμά του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η στάση του κόμματος είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες. Είναι, προσθέτει, μια στάση ευθύνης, που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις, που υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου, όπως εκδηλώνονται, με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές.

By