Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παλαιστίνιοι οπαδοί εναντίον Ισραηλινών παικτών σε φιλικό στην Αυστρία!

Πεδίο μάχης στο φιλικό -επί αυστριακού εδάφους- της Μακάμπι Χάιφα με την Λιλ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δυο ομάδων, καθώς νεαροί με σημαίες της Παλαιστίνης εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και, όπως αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ, επρόκειτο για εισβολείς τουρκικής καταγωγής.

thumbnail (2)

Όλα αυτά συνέβησαν μετά το σφυροκόπημα στη λωρίδα της Γάζας και τις επιθέσεις των Ισραηλινών, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να έχουν χάσει την ζωή τους, ανάμεσά τους και πολλοί αθώοι, άμαχοι και παιδιά… Αυτά τα τραγικά γεγονότα έχουν πλέον επιπτώσεις και στο ποδόσφαιρο, και σίγουρα τα γεγονότα θα ανησυχήσουν και την UEFA .

Η Μακάμπι Χάιφα έδωσε την Τετάρτη το απόγευμα φιλικό στην Αυστρία με την Λιλ, αλλά το παιχνίδι δεν τελείωσε. Στο 84′ με τους Γάλλους να προηγούνται με 2-0, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο νεαροί με σημαίες της Παλαιστίνης κι έπαιξαν ξύλο με τους Ισραηλινούς! Για περίπου δύο λεπτά, το γήπεδο θύμισε αρένα!

Όπως και να έχει μιλάμε για ένα πολύ ανησυχητικό γεγονός. Είναι χαρακτηριστικό πως ο προπονητής της Μακάμπι, Σέρβος Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, γρονθοκόπησε έναν νεαρό, που κυνηγούσε παίκτη του!

By