Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Jeff Bezos της νοτιοανατολικής Ασίας είναι ο Maximilian Bittne

Ιδρυτής και CEO του Lazada, του αντίστοιχου Amazon της περιοχής που εχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο ταχέως αναπτυσσόμενα διαδικτυακά καταστήματα στην Ασία.

1Το «Amazon της Ανατολής» δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το αμερικανικό «αδερφάκι» του, καθώς προσφέρει προϊόντα ευρείας γκάμας, από ηλεκτρονικά είδη έως ρούχα, σε χώρες όπως η Ινδονησία, το Βιετνάμ, η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες, ενώ έχει προσελκύει των επενδυτικό ενδιαφέρον της JPMorgan και του «γίγαντα» του βρετανικού λιανεμπορίου, Tesco.

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει από τις πολιτικές και οικονομικές αναταραχές στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, το Lazada έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην αγορά των περίπου 600 εκατ. καταναλωτών, κυρίως χάρη στην ανερχόμενη μεσαία τάξη, μόλις δύο χρόνια από την ίδρυσή του.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι πωλήσεις του διαδικτυακού καταστήματος έχουν διπλασιαστεί τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί κατά 70% στους 1 εκατομμύριο επισκέπτες την ημέρα.

«Πιστεύω ότι η κίνηση θα αυξηθεί κι άλλο καθώς οι καταναλωτές αρχίζουν να συνηθίζουν τις διαδικτυακές αγορές», δηλώνει ο Bittner , τονίζοντας ότι το online shopping αντιστοιχεί μόλις στο 1% των συνολικών λιανικών πωλήσεων στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας.

By