Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου

Το γκολ του Αναστασιάδη έκρινε την πρόκριση απέναντι στον Ολυμπιακό

paok-olumpiakos

Ο ΠΑΟΚ θα είναι αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, 37 ολόκληρα χρόνια μετά το τελευταίο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων που είχε αναδείξει νικητές (2-1) και τροπαιούχους Ελλάδας τους «πράσινους», στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ένα γκολ του Αθανασιάδη στο 47ο λεπτό αποδείχθηκε αρκετό για τον «Δικέφαλο», που έχοντας «γλιτώσει» μόλις με 2-1 στο Νέο Φάληρο έπαιξε όπως έπρεπε για να σημειώσει το «χρυσό» γκολ και να πανηγυρίσει μια μεγάλη πρόκριση.

Οι ποδοσφαιριστές εμφανίστηκαν επηρεασμένοι από τη μεγάλη αναμονή αλλά και την έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στην εξέδρα, με τους γηπεδούχους να έχουν μια ελαφρά υπεροχή και να απειλούν στο 7΄ και στο 19΄ με δύο κεφαλιές του Αθανασιάδη που δεν βρήκαν στόχο.

Μετά το εικοσιπεντάλεπτο ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα, χωρίς ωστόσο να φανεί απειλητικός. Ένα σουτ του Στοχ στο 35΄ ελάχιστα άουτ, άλλο ένα από τον Κάμπελ στην απέναντι εστία που είχε την ίδια τύχη (39΄) και μια δεύτερη προσπάθεια του Σλοβάκου που απέκρουσε δύσκολα ο Μέγερι (43΄) ήταν η επιθετική «συγκομιδή» των ομάδων για το πρώτο ημίχρονο.

Το γκολ του Αθανασιάδη με το «καλημέρα» στην επανάληψη άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα. Ο «Κλάους» έγραψε το 1-0 στο 47΄ μέσα σε αποθέωση, σκοράροντας με κεφαλιά από σέντρα του Τζαβέλα, με την κατάσταση στην Τούμπα να γίνεται αποπνικτική από τα καπνογόνα και τα βεγγαλικά.

Το παιχνίδι έγινε αίφνης σκληρό, με τον Μάνταλο να έχει συχνά το χέρι στην τσέπη για την κίτρινη κάρτα, κυρίως στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι κρατούσαν με άνεση το υπέρ τους αποτέλεσμα, που τους έστελνε στον τελικό. Η πρώτη επίθεση του πρωταθλήματος θαρρείς και ήταν… απενεργοποιημένη, για πολλοστή φορά πάντως μετά τη μεταγραφή του Μήτρογλου, ακόμη και όταν ο Μίτσελ έστειλε στον αγώνα μαζί τους Μασάντο και Σαβιόλα, ενώ η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στην εκπνοή του αγώνα, με τον Κίτσιου να σώζει επί της γραμμής στην κεφαλιά του Μαρκάνο.

Από την πλευρά του ο «Δικέφαλος» ουδέποτε ενδιαφέρθηκε, ουσιαστικά, να επιτεθεί μετά το γκολ, το οποίο αποτέλεσε τη μοναδική αξιόλογη φάση σε ολόκληρο δεύτερο ημίχρονο, σε ένα παιχνίδι που ήταν «στραβό» πριν αρχίσει με τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν και τελείωσε με μεγάλη ένταση, απόρροια της οποίας οι κόκκινες κάρτες του Μάνταλου σε Μανιάτη, Κατσουράνη (είχε ήδη γίνει αλλαγή) και Νάτχο.

Η νίκη, τελικά, αποδείχθηκε Πύρρειος για τη μακεδονική ομάδα, καθώς εκτός των δύο αποβολών έχασε και τον Αθανασιάδη, ο οποίος δέχθηκε κίτρινη κάρτα και δεν θα ενισχύσει την ομάδα του στον τελικό.

Πηγή: naftemporiki.gr

By