Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Μανώλης Γλέζος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς γύρω από τις γερμανικές αποζημιώσεις

glezos456

Ο Αλέξης Τσίπρας, από τον Αμυρά Ηρακλείου όπου παρεβρέθει προκειμένου να τιμήσει τα θύματα της Σφαγής της Βιαννού στο μνημείο των πεσόντων, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου, όπως είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «να θέσει το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων στην πρώτη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου -εφ” όσον εκλεγεί- και να διεκδικήσει την καταβολή του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «η υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου αποτελεί ένα εθνικό και πατριωτικό ζήτημα για την Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για τις αναφορές που έκανε στον Γερμανό ομόλογο του, Γιόαχιμ Γκάουκ, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του δεύτερου στην Αθήνα, ενώ επιτέθηκε για μια ακόμα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επειδή «δεν έκανε καμία αναφορά στην Άγκελα Μέρκελ για το πολύ σημαντικό θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που έγινε χωρίς τον κ. Τσίπρα, δεν πάρθηκε κάποια απόφαση για τον Δημήτρη Παπαχρήστο, που είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την κούρσα των ευρωεκλογών.

 

 

 

 

By