Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι ταινίες της εβδομάδας

«Η λέσχη της κομψής αλητείας» / The Riot Club

[video_embed][/video_embed]

Της Λόνε Σέρφιγκ.

Με τους Σαμ Κλάφλιν, Μαξ Αϊρονς, Νάταλι Ντόρμερ
Δραματική / 2014 / Βρετανία

Η μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού της Λόρα Γουέιντ είναι μια γοητευτική, αποκρουστική, πληθωρική ταινία, γεμάτη αντιφάσεις και συγκρούσεις, όπως ακριβώς οι νεαροί προνομιούχοι χαρακτήρες της – μια ομάδα φοιτητών της Οξφόρδης που αποτελούν την -πιο VIP δεν πάει- ομάδα Riot Club.

«Ο δικαστής» / The judge

[video_embed][/video_embed]

Του Ντέιβιντ Ντόμπκιν.

Με τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Βέρα Φαρμάιγκα
Δικαστικό δράμα / 2014/ ΗΠΑ

Οταν η μητέρα του πεθαίνει και ο αυστηρός, απόμακρος δικαστής πατέρας του κατηγορείται για φόνο, ο δικηγόρος-καρχαρίας Χανκ επιστρέφει στη γενέτειρά του για να τον υπερασπιστεί. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ επέλεξε τον «Δικαστή» – εκτός του ότι κάνει διάλειμμα από τον «Iron Man», βρίσκει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο που τον επανασυνδέει με τις δραματικές του ρίζες. Ο «Δικαστής» είναι άνισος στον ρυθμό και τις ισορροπίες, ωστόσο κερδίζει τις ενστάσεις στα δυαδικά ματς ανάμεσα στον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και (κυρίως) τον Ρόμπερτ Ντιβάλ ή τη Βέρα Φαρμάιγκα.

«Απληστοι γείτονες» / Good people

[video_embed][/video_embed]

Του Χένρικ Ρούμπεν Γκεντς.

Με τους Τζέιμς Φράνκο, Κέιτ Χάντσον, Τομ Γουίλκινσον
Δραματική / 2014 / ΗΠΑ

Ζευγάρι με οικονομικά προβλήματα αποφασίζει να κρατήσει ένα κάρο λεφτά που βρίσκει στο σπίτι του νεκρού νοικάρη του, ελκύοντας πάραυτα την αστυνομία και τη μαφία. Ο Χένρικ Ρούμπεν Γκεντς έφτιαξε μια ολόκληρη ταινία για να μπορεί να γυρίσει την τελική σεκάνς -δεν θα σας πω τι είναι, αλλά είναι μεγάλη και προβλέψιμη- όπως ακριβώς και ό,τι προηγείται μέχρι αυτή.

«Χελωνονιντζάκια» / Teenage mutant ninja turtles

[video_embed][/video_embed]

Του Τζόναθαν Λίμπεσμαν.

Με τους Μέγκαν Φοξ, Γουίλ Αρνετ, Γουίλιαμ Φίχτνερ

Τα «Χελωνονιντζάκια» αποκτούν καινούρια ιστορία και εικόνα, κατόπιν παραγωγής-«περιποίησης» του Μάικλ Μπέι, με τη Μέγκαν Φοξ στο πλευρό τους.

«Στα καλά καθούμενα»

[video_embed][/video_embed]

Του Νίκου Ζαπατίνα.

Με τους Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο,
Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους
Κωμωδία / 2014 / Ελλάδα

Στη νέα κωμωδία του Νίκου Ζαπατίνα η ζωή δύο ανθρώπων ανατρέπεται τη στιγμή που συναντιούνται – κι από κει ξεκινά ένα απρόβλεπτο ταξίδι.

«Το μαγικό σπίτι» / Thunder and the house of magic

[video_embed][/video_embed]

Των Μπεν Στάσεν, Ζερεμί Ντεγκρισόν.

Με τις φωνές των Εβελίνας Αραπίδη, Κωνσταντίνας Γεωργαντά
Κινούμενα σχέδια / 2013 / Βέλγιο

Ο μικρός γάτος Θάντερ βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι ενός μάγου, αλλά ανάμεσα στα άλλα ζωάκια και ρομποτάκια που ζουν εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον λαγό και το ποντίκι που θέλουν να τον ξεφορτωθούν.

By