Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι απάνθρωποι ελευθέρωσαν την Γκαβαμί μετά από ένα μήνα φυλάκισης…

Οι πιέσεις της παγκόσμιας κοινότητας για την απελευθέρωση της Γκοντζέχ Γκαβαμί έφεραν αποτέλεσμα… 

pegasus_LARGE_t_1041_106420829Η 27χρονη ιρανή με βρετανική υπηκοότητα που είχε φυλακιστεί πριν ένα μήνα μετά την καταδίκη της επειδή παρακολούθησε τον αγώνα του Παγκοσμίου Λιγκ βόλεϊ ανδρών Ιράν – Ιταλία στις 20 Ιουνίου είναι μαζί με την οικογένεια της.

Ο αδερφός της Γκαβαμί, Ιμάν δήλωσε: «Έχει βγει από τη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, όπου ελπίζουμε ότι θα δικαιωθεί. Η αδελφή μου τώρα θα ήθελε να περάσει λίγο χρόνο με την οικογένειά της». Εφημερίδα του Ιράν αναφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η εγγύηση έφτασε τα 38.000 δολάρια.

Η 27χρονη συνελήφθη παρά την απαγόρευση που υπήρχε στις γυναίκες ενώ αργότερα οι εισαγγελείς του Ιράν την κατηγόρησαν και για κατασκοπεία.

Η Γκαβαμί αντέδρασε με απεργία πείνας, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι υπέγραψαν την αίτηση απελευθέρωσης. Κινητοποίηση υπήρξε και από τον κόσμο του βόλεϊ με πρώτη την FIVB η οποία μάλιστα πήρε από το Ιράν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων και το ανέθεσε στην Αργεντινή.

Μεγάλες αντιδράσεις υπήρξαν και στην Ελλάδα με τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών ομάδων ανδρών και γυναικών να κάνουν καμπάνιες για την απελευθέρωση της.

By