Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνημα με τίτλο για την Μπάγερν -ο Γκουαρντιόλα έριξε στη μάχη και τον 19χρονο Οικονόμου…

Η Μπάγερν Μονάχου σήκωσε την πρώτη κούπα στην Γερμανία, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να ξεκινά τη σεζόν πολύ ζεστά. Το πολωνικό «κανόνι» βομβάρδισε την Βόλφσμπουργκ και οδήγησε τους Βαυαρούς σε άνετη νίκη (3-0) στον τελικό του τουρνουά Telekom Cup στο Αμβούργο.

25fc5307d90683c901c87bed735e3c9f_47942

Ο διεθνής επιθετικός, που είχε σκοράρει ένα πολύ όμορφο γκολ και με την Γκλάντμπαχ το Σάββατο, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την Μπάγερν καθώς σημείωσε τα δύο τέρματα της ομάδας του, το ένα με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ριμπερί στο 4’ και το άλλο με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή στο 20’. Νωρίτερα, το 2-0 είχε κάνει με όμορφο πλασέ στην κίνησε ο Ρόντε στο 15’.

Με άγριες διαθέσεις λοιπόν ξεκίνησε τη σεζόν η Μπάγερν, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα που μπήκε με τον καλύτερο τρόπο στη χρονιά, κατακτώντας την πρώτη κούπα -αν και ανεπίσημη.

Βέβαια, αυτό που κρατά σίγουρα ο Ισπανός κόουτς είναι η απόδοση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος είχε σκοράρει ένα καταπληκτικό τέρμα με λόμπα και στον ημιτελικό απέναντι στην Γκλάντμπαχ, όπου η Μπάγερν είχε προκριθεί στα πέναλτι.

Όσον αφορά την Βόλφσμπουργκ, δεν κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια την αντίπαλο της και γνώρισε εύκολα την ήττα από την σαφώς ανώτερη Μπάγερν, ενώ να θυμίσουμε πως στα ημιτελικά είχε νικήσει στα πέναλτι το Αμβούργο.

Παρών και ένα ελληνόπουλο

agelosΑξίζει να σημειωθεί, πως χρόνο συμμετοχής στα τελευταία λεπτά πήρε ένα ελληνόπουλο του εξωτερικού ο 19χρονος Άγγελος Οικονόμου -γεννημένος στις 23 Αυγούστου 1995. Ο μικρός που έχει κληθεί ήδη από τον Παχατουρίδη στην Εθνική μας ομάδα των Νέων, απ” ότι φαίνεται έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να τον πιστεύει αρκετά και να του δίνει χρόνο. Βέβαια, ο Οικονόμου μόνο τυχαία περίπτωση δεν είναι, καθώς πρόκειται για τον αρχηγό στην Under 19 των Βαυαρών…

By