Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεκάθαρο φαβορί για την απόκτηση του ΤΤ

Ξεκάθαρο φαβορί στην κούρσα για την απόκτηση του ΤΤ φαίνεται ότι είναι η Eurobank καθώς η λύση της μεταξύ τους συγχώνευσης φαίνεται ότι προκρίνεται ως καλύτερη από την διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

του Νίκου Φιλιππίδη

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Αργά το απόγευμα της Τρίτης εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την απόκτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τις τράπεζες Εθνική, Alpha Bank και Eurobank, μπορεί να καταθέσει προσφορά και η Τράπεζα Πειραιώς, αν και αυτό δεν επιβεβαιώνεται επισήμως.

Ξεκάθαρο φαβορί στην κούρσα για την απόκτηση του ΤΤ φαίνεται ότι είναι η Eurobank, καθώς η λύση της μεταξύ τους συγχώνευσης φαίνεται ότι προκρίνεται ως καλύτερη από την διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και μεταξύ των στελεχών της τρόικας, λόγω των συνεργιών που μπορούν να αναπτυχθούν. Σαφές στίγμα των προθέσεωντους έδωσε η τρόικα με την χτεσινή δήλωση για την συμφωνία του προγράμματος, αναφέροντας ότι «οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να λάβουν περαιτέρω μέτρα για να διασφαλίσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, περιλαμβανομένης της πώλησης δύο ενδιάμεσων τραπεζών και της ολοκλήρωσης της στρατηγικής τους για ένα τραπεζικό σύστημα τεσσάρων πυλώνων».        

Εντύπωση προκάλεσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε πρόσβαση στα στοιχεία του Ταμιευτηρίου ένα αμερικάνικο fund, το οποίο δεν είναι γνωστό τι πρόκειται να πράξει, αν θα καταθέσει προσφορά ή όχι. Πρόκειται για το επενδυτικό fund Oaktree Capital Management, που διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 75 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση πάντως δεν φαίνεται να επιθυμεί να περάσει το ΤΤ σε χέρια hedge funds ή άλλων επενδυτικών κεφαλαίων του εξωτερικού, που προβαίνουν σε κινήσεις, κυρίως επιθετικού επενδυτικού χαρακτήρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By