Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ντέρμπι στο μπάσκετ Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ το καταμεσήμερο…

Ώρα μπάσκετ, από νωρίς σήμερα. Ώρα μπάσκετ και με ντέρμπι, καθώς ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στις 12:30 στο ΣΕΦ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

0271Ο Τρεμέλ Ντάρντεν μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για το ματς με τον ΠΑΟΚ στο ΣΕΦ είπε:

«Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Αντιμετωπίζουμε μια από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και δεν χωράει αμφιβολία πως μπροστά μας έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Έχουμε κάνει ήδη μια ήττα στο πρωτάθλημα , οπότε δεν έχουμε άλλα περιθώρια».

Για το «κλειδί» του ματς: «Η άμυνα μας είναι το… κλειδί και γι αυτή την αναμέτρηση. Ο ΠΑΟΚ παίζει σωστά επιθετικά, οι παίκτες του κινούνται έξυπνα με, αλλά και χωρίς τη μπάλα, οπότε θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι αμυντικά και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για ό,τι μας ζητήσει ο προπονητής μας».

Για τα δυνατά σημεία του ΠΑΟΚ: «Είναι μια ομάδα με πλουραλισμό στην επίθεση. Δεν μπορείς να επικεντρωθείς μόνο σε έναν ή δύο παίκτες. Χρειάζονται όλοι προσοχή. Και αυτό θεωρώ πως είναι και το πιο δυνατό τους σημείο. Είναι ομάδα και λειτουργούν ως σύνολο και στις δύο μεριές του παρκέ».

Για το πού θα στηριχθεί η ομάδα του Ολυμπιακού: «Θέλουμε να επιβάλουμε, μέσω της άμυνας μας, τον ρυθμό του παιχνιδιού. Αν είμαστε σωστοί στην άμυνα, επιθετικοί και με συγκέντρωση, θεωρώ πως θα βρούμε και ρυθμό επιθετικά».

Από την πλευρά του, ο σέντερ του ΠΑΟΚ, Τζούλιαν Βον μίλησε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τόνισε πως ο Δικέφαλος δεν φοβάται τον τον ΟΣΦΠ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Στο μπάσκετ δεν μπορείς να μένεις στο παρελθόν. Χάσαμε ένα σημαντικό παιχνίδι, αλλά το έχουμε ήδη αφήσει. Μας απασχόλησε μόνο για να δούμε τι πρέπει να διορθώσουμε και τώρα έχουμε μπροστά μας τον Ολυμπιακό. Είναι προφανώς ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Έχουν πολύ έμπειρους παίκτες, παίζουν στο γήπεδό τους, αλλά έχουμε κι εμείς καλή ομάδα, πιστεύουμε στους εαυτούς μας, δεν φοβόμαστε και πάμε για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι.

Ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας έχει τους ίδιους παίκτες για αρκετά χρόνια και αυτό τους βοηθά να συνεργάζονται πολύ καλά μέσα στο γήπεδο, παίζουν πολύ με τον αιφνιδιασμό και έχουν από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπης. Εμείς πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτά που πρέπει να κάνουμε, να είμαστε ανταγωνιστικοί ως το τέλος του αγώνα, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε το παιχνίδι».

By