Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέο εγχείρημα από την Apivita στο Ελ. Βενιζέλος

Eπέκτασης συνέχεια για την Apivita, η οποία επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει το ολοένα και πιο αναγνωρίσιμο brand της εντός και εκτός Ελλάδας

apivitaC

 

Mε δραστηριοποίηση αυτή την στιγμή σε πάνω από 15 χώρες. Το νέο εγχείρημα της εταιρείας στον τομέα της λιανικής, μετά το Apivita Experience Store στο κέντρο της Αθήνας, είναι το νέο της κατάστημα στο Διεθνή Αερολιμένα »Ελ. Βενιζέλος», στο χώρο των αναχωρήσεων εντός Σένκεν, όπου πλέον έχει παρουσία.

Παράλληλα, για εφέτος, στο κομμάτι της διεθνοποίησης της Apivita μεγάλο βάρος δίνεται στις πωλήσεις και το δίκτυο καταστημάτων της Ιαπωνίας. Σημειώνεται εδώ ότι το 2013 το ποσοστό των εξαγωγών της γνωστής εταιρείας φυσικών καλλυντικών αυξήθηκε στο 31% επί του συνολικού της τζίρου, έχοντας σημειώσει άνοδο κατά 11% έναντι του 2012.

Πέραν της αγοράς της Ασίας, επόμενος σταθμός θα είναι η αγορά των ΗΠΑ με την ανάπτυξη δικτύου λιανικής, ενώ σε ορίζοντα πενταετίας ο στόχος της εταιρείας που ίδρυσαν στη δεκαετία του ’70 ο Νίκος και η Νίκη Κουτσιανά είναι η παρουσία της σε πάνω από 20 διεθνείς αγορές.

Η Apivita επενδύει ακόμη και στο κομμάτι των spa σε 5αστερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Τόκιο, Χονγκ Κονγκ κ.ά).
Για το 2013, οι πωλήσεις ανήλθαν στα επίπεδα των 34,7 εκατ. ευρώ, με την κερδοφορία πρό φόρων να ξεπερνά το 1,1 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να απασχολεί πάνω από 400 εργαζομένους. Η εταιρεία συγκαταλέγεται στις 13 καλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου στο είδος της με προϊόντα που διαθέτουν ποσοστό φυσικότητας από 83 έως 100%.

By