Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μόνικα Μπελούτσι: Η γυναίκα πόθος γίνεται 50 χρονών

Τη Μόνικα Μπελούτσι δεν την περιγράφεις με λόγια

monica

Πριν από 50 χρόνια στην κωμόπολη Città di Castello, στην Περούτζια της Ιταλίας γεννήθηκε το κορίτσι που θα δεν θα γοήτευε, ως γνήσια Ιταλίδα, μόνο τη γειτονιά της, αλλά όλόκλητο τον κόσμο. Η Μόνικα Μπελούτσι είναι πια ένα μεγάλο κορίτσι, που το μόνοπου κατάφερε ο χρόνος είναι απλώς να την κάνει ακόμα πιο ποθητή.

Η αρχή της καριέρας της Μόνικας Μπελούτσι 

Στα 13  της πόζαρε για έναν συμπατριώτη της που λάτρευε τη φωτογραφία και την ήθελε για μοντέλο του. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, αφού το μελαχρινό κορίτσι κατάλαβε από νωρίς ότι ο φακός -και όποιο άλλο…αρσενικό συναντούσε- τη θέλει.

1988: Η Μόνικα φτάνει στο Μιλάνο, ένα από τα κέντρα της μόδας, και υπογράφει συμβόλαιο με το πρακτορείο Elite Model Management. Από το 1989 και μετά έγινε αυτή που όλοι έδειχναν με το δάχτυλο ώς το πιο σέξι μοντέλο.  Κατέκτησε το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη και άφησε τη σφραγίδα της πέρα από τον Ατλαντικό. Την ίδια χρονιά έκανε τη μετάβαση, άρχισε να παίρνει σπουδάζει υποκριτική.

monica2

1

Η Μόνικα Μπελούτσι είναι… πόθος

Τον Φεβρουάριο του 2001 το Esquire την έχρισε το κεντρικό πρόσωπο του μεγάλου του άρθρου για τις πέντε αισθήσεις και τον πόθο.

1

 

Το 2001 το ΑskMen της έδωσε τον τίτλο «Η νούμερο 1 πιο επιθυμητή γυναίκα». Το 2003 το Men’s Health την συμπεριέλαβε στη λίστα με τις «10 πιο καυτές γυναίκες όλων των εποχών».

Τη σταδιοδρομία της διαμόρφωνε πια το Elite στη Νέα Υόρκη. Η Μόνικα Μπελούτσι είναι με περγαμηνές το «Ιταλικό σύμβολο του σεξ». Από το 2006 – 2010 ήταν το πρόσωπο σειράς προϊόντων της Dior. Υπογράφει συμβόλαιο και με το «D’management group» στο Μιλάνο και με το Storm Model Management στο Λονδίνο.
Το 2004 καταρρίπτει τον μύθο ότι μια έγκυος δεν μπορεί να είναι σέξι. Ποζάρει έγκυος, στην κόρη της Ντέβα, για την ιταλική έκδοση του Vanity Fair , διαμαρτυρόμενη ενάντια στους ιταλικούς νόμους που απαγορεύουν τη χρήση σπέρματος από δότη. Επανέλαβε την αισθησιακή φωτογράφηση στο συγκεκριμένο περιοδικό τον Απρίλιο του 2010, αλλά ημίγυμνη αυτή τη φορά. Το 2012 έγινε το νέο πρόσωπο της Dolce & Gabbana.
1

Η Μόνικα Μπελούτσι στο σινεμά

Αρχές της δεκαετίας του ’90 ξεκίνησαν όλα…  Μικροί ρόλοι στην αρχή, όπως στις ταινίες La Riffa (1991) και Bram Stoker’s Dracula(1992). Το 1996 ήταν υποψήφια για το βραβείο César ως «η καλύτερη ηθοποιός» για τον ρόλο της Λίζα στο The Apartment. Ο κόσμος, όμως, τη γνώρισε πραγματικά όταν έβαλε τα τακούνια της και το καλσόν με τη ραφή στη γάμπα, υποδυόμενη τη Malèna (2000), έπειτα πρωταγωνιστώντας  στις ταινίες Brotherhood of the Wolf- Under Suspicion και Irréversible (2002). Η Μόνικα Μπελούτσι δεν έμεινε εκεί. Έχει πρωταγωνιστήσει σε Ευρωπαϊκές, αλλά και Χολιγουντιανές ταινίες: Tears of the Sun (2003), The Matrix Reloaded (2003), The Passion of the Christ (2004), The Brothers Grimm (2005), Le Deuxième souffle (2007), Don’t Look Back (2009), and The Sorcerer’s Apprentice (2010).

2

Το περιοδικό Empire την επέλεξε και την τοποθέτησε στην 21η θέση της γυναικείας λίστας των «25 πιο σέξι χαρακτήρων στον κινηματογράφο», για τον ρόλο της ως Περσεφόνη στο Matrix.

Γάμοι και άλλα….

-Όταν η Μόνικα Μπελούτσι συνάντησε τον Γάλλο ηθοποιό Vincent Cassel το 1996 στην The Apartment ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα! Παντρεύτηκαν το 1999, απέκτησαν δύο κόρες, τη Ντέβα (γεννήθηκε το 2004) και τη Λεονί (γεννήθηκε το 2010). Το ζευγάρι ανακοίνωσε τον χωρισμό του τον Αύγουστο του 2013. 

-Στο ντοκιμαντέρ-ταινία The Big Question, που γυρίστηκε σχετικά με την ταινία  The Passion of the Christ, δήλωσε: «Πιστεύω στο άγνωστο, αν και σέβομαι και ενδιαφέρομαι για όλες τις θρησκείες Αν υπάρχει κάτι, πιστεύω ότι είναι μια μυστήρια ενέργεια, αυτή που ενεργοποιεί την παλίρροια, αυτή που ενώνει τη φύση και τα όντα».

-Τον Σεπτέμβριο του 2012 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την ιρανική ταινία Rhino Season, ότι μπορεί να μιλήσει τέσσερις γλώσσες: Ιταλικά, Γαλλικά, Αγγλικά και αρκετά Περσικά.

 

4

By