Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μέχρι την Παρασκευή οι αποφάσεις για νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Η Κομισιόν εργάζεται πάνω σε ένα ενισχυμένο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της τελευταίας στην Ουκρανία

fenterika mogkerini-komision

Μέχρι την Παρασκευή θα αποφασίσουν οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής “Ενωσης, σχετικά με το νέο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, δήλωσε η ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Τη Δευτέρα, χθες, το Coreper (οι πρεσβευτές της ΕΕ) συνεδρίασε, η Επιτροπή πρόκειται να παρουσιάσει την πρόταση, την οριστικοποιημένη πρόταση για το πακέτο μέχρι αύριο, και η απόφαση θα ληφθεί μέχρι την Παρασκευή», δήλωσε η Μογκερίνι.

Η Κομισιόν, όπως ανέφερε η Φεντερίκα Μογκερίνι, εργάζεται πάνω σε ένα ενισχυμένο πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της τελευταίας στην Ουκρανία. Οι κυρώσεις θα αφορούν τέσσερις τομείς, στους οποίους περιλαμβάνονται η άμυνα, αγαθά διπλής χρήσης και τα χρηματοπιστωτικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επέλεξαν να είναι η επόμενη επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ένωσης διαδεχόμενη τη Βρετανίδα Κάθριν Άστον, η οποία αποχωρεί τον Οκτώβριο.

By