Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μέσω social media οι απειλές κατά της ζωής Λαγκάρντ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ξεκαθάρισε ότι οι απειλές έγιναν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της διευθύντρια του

lagard cristine

Μετά την διάταγη της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη για προκαταρτική εξέταση της υπόθεσης των απειλών κατά της ζωής της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα το ΔΝΤ απαντά επίσημα και ξεκαθαρίζει την υπόθεση.

Το ΔΝΤ τονίζει σε επίσημη ανακοίνωση ότι η διευθύντρια του αναφερόταν σε απειλές που δέχθηκε σε σχόλια Ελλήνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν είχε παραλληλίσει τον Νίγηρα με την Ελλάδα, κάνοντας συγχρόνως λόγο για Έλληνες που προσπαθούν συνέχεια να φοροδιαφεύγουν.

Μιλώντας σε ανταποκριτή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τόνισε: «τα σχόλια περί απειλών από φοροφυγάδες αφορούσαν μηνύματα Ελλήνων στα κοινωνικά δίκτυα…».

Τον Μάιο του 2012  είχε προκληθεί σάλος από τη συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ στην εφημερίδα Guardian, όπου μεταξύ άλλων είχε δηλώσει: «Σε ό,τι αφορά την Αθήνα, σκέφτομαι επίσης όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν συνέχεια να φοροδιαφεύγουν. Σκέφτομαι το ίδιο τους Ελληνες που στερούνται δημοσίων υπηρεσιών και τους Ελληνες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους».

Φυσικά και τότε η σελίδα της στο Facebook είχε κατακλυστεί από σχόλια Ελλήνων που στην πλειονότητα τους ήταν υβριστικά προς το πρόσωπό της.

Την ίδια ώρα η επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου στην κυρία Λαγκάρντ έφτασε στο γραφείο της. Εκείνη ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της, αλλά λόγω της παρουσίας της στην Ιαπωνία και την μετέπειτα μετάβασή της στην Αυστραλία, δεν μπορεί να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για περίπου δύο εβδομάδες.

 

By