Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λιονέλ Μέσι: πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Ισπανία! Ρεκόρ μετά από 57 χρόνια…

Ένα ακόμη ρεκόρ στην εκπληκτική του καριέρα έσπασε ο Λιονέλ Μέσι και σίγουρα πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ σημείωσε τρία από τα συνολικά πέντε τέρματα της Μπαρτσελόνα στο 5-1 επί της Σεβίλλης και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Primera Division!

Ο Μέσι έφτασε τα 253 γκολ (σε 289 ματς), ξεπερνώντας τον θρυλικό για την εποχή του, Τέλμο Θάρα (αγωνίστηκε στην Μπιλμπάο από 1940 έως το 1955) ο οποίος «έδρασε» στην δεκαετία του ’50 και είχε 251 (σε 278 συμμετοχές).

Πάντως η συχνότητα με την οποία ο Θάρα (απεβίωσε το 2006 σε ηλικία 85 ετών) σκόραρε ήταν λίγο μεγαλύτερη, καθώς είναι 0,91 γκολ ανά ματς, ενώ ο Αργεντινός είχε 0,88. Πριν το ματς ο Μέσι είχε 250 τέρματα και όταν, στο 72ο λεπτό, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του, ξεπερνώντας και τυπικά τον Θάρα, όλο το «Καμπ Νου» σηκώθηκε στο πόδι για να πανηγυρίσει!

Μάλιστα έντονα πανηγύρισε και ο ίδιος ο Μέσι, δείχνοντας στον ουρανό, ενώ αποθεώθηκε και τους συμπαίκτες του οι οποίοι τον σήκωσαν ψηλά πετώντας τον στον αέρα μερικές φορές! Εάν σημαντικό ρεκόρ που κρατούσε 57 ολόκληρα χρόνια είχε σπάσει άλλωστε…

Να σημειωθεί ότι από τους υπόλοιπους σκόρερ που συμπληρώνουν την 10άδα των κορυφαίων στην Primera, μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι εν ενεργεία έχοντας 196 γκολ σε 177 συμμετοχές, δηλαδή συχνότητα 1,1 γκολ ανα ματς.

Όσον αφορά το ματς, με την Σεβίλλη δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, καθώς μπορεί οι Σεβιγιάννοι να ισοφάρισαν στο 47′ το γκολ του Μέσι (από το 21′) με αυτογκόλ του Ζόρντι Αλμπα, όμως στη συνέχεια η Μπαρτσελόνα ήταν καταιγιστική, καθώς απάντησε με άλλα τέσσερα τέρματα!

By