Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κόντρα Καψή – Λαφαζάνη για την ΕΡΤ

Για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ από τις δυνάμεις των ΜΑΤ

lafazanis800_091113

Ανέβηκε το θερμόμετρο στη Βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Η αναφορά του αρμόδιου υφυπουργού Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελή Καψή ότι «εάν δεν μπαίναμε στο κτίριο, δεν θα έβγαινε η Προεδρεία», προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Π. Λαφαζάνη που τον κατηγόρησε ότι είναι ο υπουργός του μαύρου, του ΜΑΤ και των εισαγγελέων.
«Δεν μου αρέσουν καθόλου τα ΜΑΤ, αλλά αυτά επιβλήθηκαν από μια χούφτα εργαζομένων, γιατί οι πλειοψηφία ήθελε να ανοίξει η τηλεόραση, αυτούς αντιπαλεύεστε», απάντησε ο Παντελής Καψής που κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για διγλωσσία.
«Είναι μαλακός στο εξωτερικό και σκληρός στο εσωτερικό», είπε, διευκρινίζοντας ότι η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα αγγλικά ήταν  πολύ διαφορετική από την ελληνική μετάφραση. «Είναι σα να έχει κάνει παρέμβαση ο κ. Λαφαζάνης, στα αγγλικά έλεγε δεν θα βγούμε από το ευρώ και στα ελληνικά λέει δεν θα βγούμε εθελοντικά από το ευρώ», είπε.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Παντελής Καψής επικαλέστηκε μια κινέζικη παροιμία που λέει «να προσέχεις τι εύχεσαι» για να υπογραμμίσει ότι «η πατρίδα δεν κινδυνεύει, προχωράει και έχει προοπτική εξόδου από κρίση, αν πάρετε εσείς την κυβέρνηση έχετε τον κίνδυνο να σκάσει η χώρα στα χέρια σας, δεν το εύχομαι για την πατρίδα ούτε και για εσάς».-

(Visited 1 times, 1 visits today)
By