Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κεφαλονιά: Το «γαλάζιο σπίτι»

Αποτελεί αξιοθέατο του νησιού

ImageHandler.ashx

Στο παραθαλάσσιο χωριό Αθέρα της όμορφης Κεφαλονιάς, εκτός από την γραφικότητα του συνολικού τοπίου ξεχωρίζει το «γαλάζιο σπίτι», που σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο αποτελεί σημείο έλξης για τους τουρίστες.

Σημερινή ιδιοκτήτρια του σπιτιού είναι η κυρία Σόνια Σακκάτου Κόκοτου, σύζυγος του γνωστού μουσικοσυνθέτη Λίνου Κόκοτου, αλλά οι τίτλοι ιδιοκτησίας του χρονολογούνται από το 1855, όταν ιδιοκτήτες ήταν τα μέλη της οικογένειας Γερασιμάτου από την Έρισο.

Το «γαλάζιο σπίτι», πήρε το όνομά του από το όμορφο χρώμα του, που είναι το αποτέλεσμα ανάμιξης ασβέστη με λουλάκι, έμπνευση της πρώτης νοικοκυράς του νησιού που με «ευλάβεια» διατήρησαν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες του.

1 2 3

Το σπίτι άντεξε στους σεισμούς και στο πέρασμα του χρόνου και σήμερα έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο πολιτιστικό μνημείο του νησιού, που βρίσκεται υπό την εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού, όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος.

Όσοι επισκεφθούν την πανέμορφη Κεφαλονιά το Φθινόπωρο, θα μπορούσαν να πάνε μέχρι τον Αθέρα και να θαυμάσουν από κοντά το «γαλάζιο σπίτι», που μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές!

1 2

ΠΗΓΗ:kefaloniapress

 

By