Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών»

Λοβέρδος: «Θα υπάρξουν περαιτέρω βελτιώσεις»

loverdos vouli

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την διαγραφή των λεγόμενων και αιώνιων φοιτητών με τον Ανδρέα Λοβέρδο να διευκρινίζει ότι θα υπάρξουν περαιτέρω βελτιώσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, η τροποποίηση που θα επιφέρει στην τροπολογία που «έρχεται» σε συνέχεια του νόμου που ψήφισε το 2011 η Βουλή, θα προβλέπει εξαίρεση από την διαγραφή των φοιτητών εκείνων που έχουν δηλώσει συμμετοχή έστω και σε μια εξεταστική περίοδο των δύο προηγούμενων ακαδημαϊκών ετών.

Η τροπολογία για την διαγραφή φοιτητών έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο Τάσος Κουράκης από τον ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να μην συνδέσει το όνομά του με τραγωδίες ανθρώπων και επέμεινε στην πρόταση της Κουμουνδούρου να διαγράφονται όσοι φοιτητές δεν προσέλθουν να εγγραφούν τα δύο επόμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας είπε ότι δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόσει το νόμο που ψηφίστηκε το 2011 με την στήριξη πάνω από 250 βουλευτών, σημειώνοντας πως σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δώσει τα ίδια τα πανεπιστήμια, το δικαίωμα που τους παρείχε ο νόμος αυτός το διεκδίκησαν μόνο 25.000 από τους συνολικά 170.000 φοιτητές.

Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε επίσης, «συκοφαντίες» το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» που ανέφερε ότι λειτουργεί ως εκπρόσωπος των ιδιωτικών κολεγίων.

By