Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κάναμε σημαντικά βήματα, λέει ο Στουρνάρας για την τραπεζική ενοποίηση

Οι αποφάσεις που πήραμε οδήγησαν στην προστασία των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών

stournaras600_160314

Με θετικά σχόλια αναφέρθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας την υπερψήφιση των νομοθετικών πράξεων της τραπεζικής ένωσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα.

«Χαιρετίζω ολόψυχα τη σημερινή υιοθέτηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία τριών βασικών κειμένων, τα οποία συνθέτουν την Τραπεζική Ένωση της ΕΕ, δηλαδή την Οδηγία για την Αναδιάρθρωση και Εξυγίανση των τραπεζών (BRRD), τον Ενιαίο Μηχανισμό Εξυγίανσης (SRM) και την αναδιατυπωμένη Οδηγία για τα Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων (DGS)», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός.

Με αυτές τις νομοθετικές πράξεις η Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτιμά ο κ. Στουρνάρας, διήνυσε πολύ δρόμο όσον αφορά τη διασφάλιση της προστασίας των φορολογουμένων από τράπεζες υπό χρεοκοπία και συγχρόνως της πλήρους προστασίας των τραπεζικών τους αποταμιεύσεων, που αποκτήθηκαν με μόχθο, μέχρι του ποσού των 100.000 Ευρώ.

Οι υπερψήφιση των νομοθετικών πράξεων χαρακτηρίζεται ως ορόσημο τόσο για την ΕΕ όσο και για τον τραπεζικό τομέα της και το κοινό της νόμισμα.

«Ως πρόεδρος του ECOFIN, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους συνομοθέτες για την επίπονη εργασία τους όσον αφορά αυτούς τους φακέλους και για την εποικοδομητική και οραματική προσέγγισή τους, η οποία κατέστησε δυνατούς δύσκολους συμβιβασμούς» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

By