Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε νοσοκομείο στη Γάζα

Χτυπούν αδιακρίτως οι Ισραηλινοί – Δεκάδες τα θύματα ανάμεσα τους και παιδιά

gaza-3

Ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το Ισραήλ έπεσε στον προαύλιο χώρο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα υπάρχουν θύματα μεταξύ των οποίων και παιδιά, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές ακόμη δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Η αστυνομία της Γάζας και αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι διαφορετικές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν το νοσοκομείο Σίφα προκαλώντας απώλειες.

gaza

Το βρετανικό κανάλι Sky News επικαλούμενο δηλώσεις γιατρού μετέδωσε ότι τουλάχιστον επτά παιδιά σκοτώθηκαν από άλλο πύραυλο Ισραηλινών ενώ έπαιζαν στην παιδική χαρά καταυλισμού προσφύγων.

Λίγο πριν ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ έκανε έκκληση για άνευ όρων κατάπαυση του πυρός επισημαίνοντας πως η Γάζα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Ισραήλ καλεί τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τη Γάζα

gaza

Το Ισραήλ ζήτησε από τον άμαχο πληθυσμό που κατοικεί στις περιοχές κοντά στην πόλη της Γάζας να απομακρυνθεί «αμέσως» από τις εστίες του.

Την ίδια ώρα τεράστια έκρηξη σημειώθηκε σε δημόσιο πάρκο στη βόρεια Γάζα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 8 παιδιά και δύο ενήλικες και να τραυματιστούν 40 άνθρωποι, δήλωσαν Παλαιστίνιοι γιατροί.

Παλαιστίνιοι απέδωσαν την έκρηξη σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισραήλ, ωστόσο το Ισραήλ αρνείται την ευθύνη και υποστηρίζει ότι πρόκειται για αστοχία ρουκέτας που εκτόξευσαν μαχητές της Χαμάς. Επιπλέον το Ισραήλ, που είχε προηγουμένως κατηγορήσει τους μαχητές της Χαμάς ότι κρύβονταν στο νοσοκομείο Σίφα, έκανε λόγο και για έναν «αδέσποτο» πύραυλο που έπληξε το νοσοκομείο.

gaza

«Πριν από λίγη ώρα το νοσοκομείο Σίφα και ο καταυλισμός προσφύγων του Σάτι επλήγησαν από επιθέσεις με ρουκέτες που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες από τη Γάζα» αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο στρατός.

Τουλάχιστον 1.049 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στις εχθροπραξίες, που διαρκούν 3 εβδομάδες, στη Γάζα.

By