Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ικανοποίηση Δένδια για τις επαφές στο Βερολίνο

«Βρισκόμαστε σε φάση έναρξης της ανάπτυξης»

nikos-dendias

«Ρεαλισμό» και «θετική αποτίμηση» της μέχρι τώρα πορείας της Ελλάδας και της διμερούς συνεργασίας, διαπίστωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, κατά τις συναντήσεις που είχε τις τελευταίες δύο ημέρες στο Βερολίνο.

«Βρισκόμαστε σε φάση έναρξης της ανάπτυξης και αυτό που χρειάζεται είναι η ενίσχυση της προσπάθειας και η αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας και επισήμανε ότι η γερμανική πλευρά αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και είναι διατεθειμένη να συνδράμει, τόσο με την παροχή τεχνογνωσίας, όσο και με την παροχή κεφαλαίων απευθείας σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Η επίσκεψη εργασίας του υπουργού Ανάπτυξης ξεκίνησε την Δευτέρα το βράδυ με το δείπνο που του παρέθεσε η γερμανική επενδυτική τράπεζα KfW, η οποία συμμετέχει στο αντίστοιχο ελληνικό εγχείρημα, το «Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη» (Institute for Growth). «Η KfW είναι ενθουσιασμένη με την συμμετοχή της» τονίζει ο κ. Δένδιας και αναφέρεται στο γεγονός ότι η γερμανική κρατική τράπεζα «βάζει χρήματα σε μια ξένη αγορά σε συνθήκες κρίσης», εκτιμώντας τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Σκοπός του ελληνικού υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι η γερμανική πλευρά να συμμετάσχει και στο δεύτερο «υποταμείο», ώστε να καταστεί δυνατή η δραστηριοποίησή του το συντομότερο δυνατό. «Βγαίνοντας από την κρίση, οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν θα χρειάζονται μόνο κεφάλαια κίνησης και δανειακά κεφάλαια, αλλά και συμμετοχή στα δικά τους κεφάλαια προκειμένου να αναπτυχθούν. Και αυτό θα είναι εξαιρετικά σημαντικό, εφόσον επιτευχθεί», αναφέρει ο υπουργός.

By