Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θετικά νέα για τον Μάντζαρη -τι λέει ο Γιάννης Μπουρούσης…

Θετικά νέα για τον Βαγγέλη Μάντζαρη, προέκυψαν στην βραδινή προπόνηση της Εθνικής, καθώς ο ο γκαρντ του Ολυμπιακού που είχε προσβληθεί από γαστρεντερίτιδα, κατάφερε να γυμναστεί.140007Λογικά ο Μάντζαρης θα βρίσκεται στην διάθεση του Φώτη Κατσικάρη για την πρεμιέρα του Σαββάτου με την Σενεγάλη στο μεγάλο μπασκετικό πάρτι.

Πλησιάζει η ώρα λοιοπόν που θα ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας και μαζί με αυτό και τα όνειρα των εθνικών ομάδων για μια διάκριση. Αυτό δεν ισχύει ακόμα πάντως για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γιάννη Μπουρούση.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ο 30χρονος σέντερ υποστήριξε πως είναι νωρίς για… σχέδια, τονίζοντας πως το μυαλό των διεθνών μας είναι μόνο στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου κόντρα στη Σενεγάλη.

Επιπλέον υποσχέθηκε πως η «γαλανόλευκη» θα καταθέτει και την ψυχή της στο παρκέ, προκειμένου να κατακτήσει το ζητούμενο που δεν είναι άλλο από τη νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκεσαι σε ένα Παγκόσμιο τουρνουά με την Εθνική Ομάδα. Από εκεί και πέρα ολοκληρώθηκε ουσιαστικά το κομμάτι της προετοιμασίας, των φιλικών και είμαστε όλοι υγιείς –με εξαίρεση μικρά προβλήματα- και περιμένουμε να αρχίσει η διοργάνωση. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο Σάββατο, που ξεκινούν τα επίσημα παιχνίδια, έτοιμοι να δούμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Σε κάθε παιχνίδι θα θέτουμε τον επόμενο στόχο, ώστε να κάνουμε το πρώτο σημαντικό βήμα, της πρόκρισης στην επόμενη φάση».

-Μετά την πρώτη φάση, αρχίζουν οι χιαστί αναμετρήσεις…

«Νομίζω ότι για κάθε παίκτη, για κάθε ομάδα ισχύει το ίδιο. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι τι θα γίνει εκεί. Αρχικό ζητούμενο είναι η καλή πορεία στην πρώτη φάση. Από εκεί και πέρα, είτε παίξεις μετά από δύο, είτε μετά από τρεις μέρες, θα παίξεις. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να είμαστε καλά και να είμαστε προετοιμασμένοι για τους αγώνες που θα έρθουν. Είναι μακρύς ο δρόμος ακόμη για το χιαστί παιχνίδι. Δεν έχει καν ξεκινήσει το τουρνουά ακόμη. Θα δούμε όταν φτάσει εκείνη η μέρα».

-Τι είναι αυτό που αυτή η ομάδα εγγυάται ότι θα δούμε στο παρκέ;

«Αυτό που δείξαμε και στα φιλικά. Ότι θα παλεύουμε όσο βρισκόμαστε στο παρκέ. Ακόμη κι αν βρεθούμε πίσω στο σκορ. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, για να φτάσουμε στη νίκη, δίνοντας το καλύτερο δυνατό».

-Θα μιλούσες για το στόχο της Εθνικής Ομάδας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Ο στόχος είναι το πρώτο παιχνίδι. Ο αγώνας με τη Σενεγάλη. Δεν θέλουμε να βάλουμε μακροπρόθεσμους στόχους… Είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο».

By