Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Λισαβόνα ψάχνει την πόρτα εξόδου από το Μνημόνιο

Η Πορτογαλία θα ανακοινώσει την απόφασή της για τον τρόπο εξόδου της από το πρόγραμμα διάσωσης πριν το τέλος της τελευταίας αποστολής αξιολόγησης της τρόικας και πάντως «πριν από τις 5 Μαΐου», διαβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο

portugal_money650
«Θα μιλήσουμε για την έξοδο από το πρόγραμμα όταν υπάρχει στο τραπέζι η έκθεση της τελευταίας αξιολόγησης της τρόικας», δήλωσε ο Κοέλιο.
Portugal's Prime Minister Pedro Passos Coelho delivers a news conference during the summit of the Community of Latin American, Caribbean States and European Union in SantiagoΟ πορτογάλος πρωθυπουργός άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η θέση κάποιων χωρών, όπως η Γερμανία, που έχει εκφράσει ξεκάθαρα την προτίμησή της για μια έξοδο χωρίς δίχτυ ασφαλείας, θα βαρύνει στην απόφαση.
«Η Γερμανία πρέπει να υποβάλει ένα ενδεχόμενο πρόγραμμα προληπτικών πιστώσεων στο κοινοβούλιό της. Υπό αυτή την άποψη, είναι φυσικά μια δυσκολία», παραδέχθηκε ο Κοέλιο, προτού προσθέσει ότι «δεν υπάρχει θεμελιώδης αντίρρηση» από την πλευρά του Βερολίνου.
«Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει δηλώσει δημοσίως ότι θα υποστηρίξει στο γερμανικό κοινοβούλιο την απόφαση που θα λάβει η Πορτογαλία, όποια κι αν είναι αυτή», υπογράμμισε.

By