Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η γυναίκα στην ατζέντα των ελλήνων ευρωβουλευτών

Ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, Παύλος Χρηστίδης συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) του Υπουργείου Εσωτερικών και συνυποψήφια Ευρωβουλευτή, κυρία Εύα Καϊλή

kaili600_240414
Στη συνάντησή τους, ο κύριος Χρηστίδης ενημερώθηκε για τις επιστημονικές έρευνες και μελέτες για θέματα Ισότητας των φίλων που διεξάγει το Κέντρο Ερευνών. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η απασχόληση, η επιχειρηματικότητα των γυναικών, η εκπαίδευση και η συμμετοχή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων, σημαντικές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από την κυρία Καϊλή στην προσφορά των Συμβουλευτικών Κέντρων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και του κοινωνικού αποκλεισμού τους. Ο κύριος Χρηστίδης υπογράμμισε τη σημασία που έχει ο σεβασμός και η προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν στην έξοδο της χώρα μας από την κρίση και την είσοδο σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

By