Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εύσημα Κομισιόν για την δημοσιονομική πρόοδο της Ελλάδας

«Μετά την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου του 2012, η Ελλάδα πέτυχε το 2013 πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ σε όρους προγράμματος, ξεπερνώντας το στόχο με σημαντικό μάλιστα περιθώριο»

greece_eu620

Τη μεγάλη δημοσιονομική πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια- από το 2009 μέχρι και σήμερα-  αναγνωρίζει η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  σε αναφορά που έκανε σήμερα μέσω της ιστοσελίδας της.

Η αναφορά κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, καθώς διατυπώνεται λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τη DG ECFIN από το 2009 η Ελλάδα έχει καταφέρει μια αξιοσημείωτη βελτίωση της δημοσιονομικής της θέσης, ειδικά όταν αυτή μετριέται σε κυκλικά προσαρμοσμένους όρους.

«Μετά την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου του 2012, η Ελλάδα πέτυχε το 2013 πρωτογενές πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ σε όρους προγράμματος, ξεπερνώντας το στόχο με σημαντικό μάλιστα περιθώριο» αναφέρει η στήλη το «Γράφημα της Εβδομάδας» (Graph of the week) που ανάρτησε και στο twitter η η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

By