Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επανέρχεται στην ελληνική αγορά ο Σάμι Φάις

Η νέα επωνυμία του ομίλου Faisgroup δηλώνει ακριβώς τις προθέσεις του γνωστού επιχειρηματία Σάμι Φάις

Ο οποίος πλέον επανατοποθετείται στην ελληνική αγορά με «οχήματα» την Puma, την Adidas, την Tretorn αλλά και την Prince, την πιο πρόσφατη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου. Στόχος, η δημιουργία ενός νέου group στο χώρο της λιανικής, με έμφαση, επί του παρόντος στον τομέα της αθλητικής ένδυσης, τον κλάδο από τον οποίο ξεκίνησε την επιχειρηματική της δραστηριότητα η οικογένεια Φάις πρίν από 35 χρόνια, όταν έφερε στην Ελλάδα τη NIKE.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο όμιλος κατά τους τελευταίους μήνες επενδύει και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς στον τομέα της λιανικής ενισχύοντας κυρίως το δίκτυο της Puma, με νέα σημεία πώλησης εντός και εκτός Ελλάδας. Πλέον, αυτή την στιγμή, η Puma αριθμεί συνολικά 13 καταστήματα στην Ελλάδα, ενώ ανάπτυξη επιχειρείται και στη γειτονική Βουλγαρία, όπου πολύ σύντομα η Faisgroup θα διαθέτει τέσσερα καταστήματα. Ειδικότερα, από το σύνολο των 13 καταστημάτων στην ελληνική αγορά, ο όμιλος διαθέτει εξι outlets, πέντε αποκλειστικά καταστήματα, με πιο πρόσφατα αυτά του Πειραιά και της Κηφισιάς (που άνοιξαν τον περασμένο μήνα) και δύο corners στο Σύνταγμα και τη Γλυφάδα (στο πολυκατάστημα Αttica του Συντάγματος και το γυμναστήριο στο Gym Tonic Corner), όλα με το νέο μοντέλο ανάπτυξης των καταστημάτων της Puma πανευρωπαϊκά. Στη Βουλγαρία, ο όμιλος θα διαθέτει σύντομα τέσσερα σημεία πώλησης, έχοντας ανοίξει πρόσφατα στη Βάρνα, ενώ ετοιμάζεται προς τα τέλη Σεπτεμβρίου- αρχές Οκτωβρίου να ανοίξει το νέο κατάστημα στη Σόφια στο εμπορικό κέντρο Sofia Ring Mall.

princeΣημειώνεται ότι προ της ανάληψης από την Faisgroup της επίσημης διανομής σε χονδρική και λιανική της γερμανικής φίρμας σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο- στις αρχές του 2013- και με δεδομένα την αρνητική της πορεία και τις δικαστικές της περιπέτειες στην ελληνική αγορά, η Puma είχε μείνει πίσω στην Ελλάδα, έχοντας περιοριστεί μόνο στo κομμάτι των εκπτωτικών καταστημάτων. Αυτή την εικόνα επιχειρεί να αναστρέψει τώρα η Faisgroup, η οποία αναπτύσσει με ταχύτερους ρυθμούς έναντι του αρχικού σχεδιασμού το δίκτυο της Puma στην Ελλάδα, ακριβώς λόγω των ευκαιριών που παρουσιάζει η ελληνική αγορά όσον αφορά τα καλά σημεία πώλησης σε πρωτοκλασάτες εμπορικές πιάτσες με χαμηλότερα ενοίκια.

Στον όμιλο ανήκει επίσης ένα ‘’σφιχτό’’ δίκτυο καταστημάτων ΑDIDAS, το οποίο όμως αναπτύσσεται μέσω franchising. Αυτή την στιγμή, ο όμιλος έχει διατηρήσει σταθερό, σε έξι καταστήματα, το δίκτυο των δικών του σημείων πώλησης της εταιρείας στην Ελλάδα, σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και όχι μόνο, αναμένοντας το νέο concept καταστημάτων του ομίλου από το τέλος του 2014. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανάπτυξη θα συνεχισθεί και για την Adidas σε μεγάλες εμπορικές πιάτσες αλλά και εμπορικά κέντρα όπως π.χ. το Athens Metro Mall στον Αγιο Δημήτριο.

Η Prince

Eν τω μεταξύ, η νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της Faisgroup έχει να κάνει με την …πριγκηπική PRINCE, μια από τις γνωστότερες εταιρείες tennis παγκοσμίως και με ιστορία από το 1970. Ο όμιλος Φάις ανέλαβε ως αποκλειστικός διανομέας της εταιρείας στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας σε πρώτη φάση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να οργανώσει το δίκτυο της χονδρικής. Τα προϊόντα της PRINCE θα βρίσκονται σταδιακά έως το τέλος του Ιουλίου σε όλα τα καταστήματα των tennis specialists, στο δίκτυο της ΙNTERSPORT, αλλά και σε καταστήματα αθλητικών ειδών σε όλη την Ελλάδα.

Επιπλέον, η PRINCE έχει σκοπό να προσφέρει κίνητρα συνεργασίας με σημαντικά συμβόλαια σε ορισμένους από τους καλύτερους παίκτες και προπονητές στην Ελλάδα, έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η παρουσία της αγωνιστικά και να στηρίξει τους καλύτερους αθλητές του χώρου. Η στρατηγική της Faisgroup ως νέος αντιπρόσωπος της PRINCE θα είναι έντονη επικοινωνιακά. Σημειωτέον ότι με τον χώρο του τέννις η FAISGROUP ασχολείται ενεργά εδώ και ένα χρόνο, τοποθετώντας στην ελληνική αγορά με την σουηδική εταιρεία TRETORN που κατασκευάζει μπάλες, αξεσουάρ και ρούχα tennis, ενώ πρόσφατα απέκτησε την αποκλειστική διανομή των προϊόντων tennis της ADIDAS στο κανάλι του Tennis (clubs, ομάδες, προπονητές).

By