Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ελληνικό θυμαρίσιο μέλι με χρυσό 24 καρατίων στα Harrod’s

Ο Γιάννης Καρυπίδης και η Στέβη Θεοδώρου άφησαν τις δουλειές τους και δημιούργησαν μια εταιρεία βασισμένη στη μελισσοκομία, αλλά και με τον χρυσό 24 καρατίων…

ηαρροδσΘυμαρίσιο μέλι με χρυσό 24 καρατίων; Κι όμως, γίνεται και μάλιστα το δημιούργησαν δύο νέοι άνθρωποι, που απλά ήθελαν να τολμήσουν.

Σε μια δύσκολη εποχή όπου η κατοχή ενός πτυχίου δεν σου εξασφαλίζει δημιουργική και οικονομική ευμάρεια πρέπει να σκεφτείς κάτι καινοτόμο που θα κάνει τη διαφορά και θα σε βάλει στο παιχνίδι της επιχειρηματικής δράσης. Κάπως έτσι σκέφτηκαν ο Γιάννης Καρυπίδης και η σύζυγός του Στέβη Θεοδώρου και αποφάσισαν να αφήσουν τις δουλειές τους και να δημιουργήσουν την Stayia Farm.

«Όταν αγαπάς κάτι, τίποτα δεν είναι δύσκολο και η επιχειρηματικότητα όταν διαδραματίζεται σε ένα πεδίο που υπάρχει θέληση για δημιουργία τότε όλα γίνονται πολύ εύκολα. Η απομάκρυνση από το πεδίο των σπουδών μας οφείλεται στη μεγάλη γοητεία της φύσης και η ενασχόλησή μας με τον πρωτογενή τομέα δεν ήταν τυχαία».

«Παντρέψαμε το χθες με το σήμερα»

Η επιχείρησή μας είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και στηρίζεται στη μελισσοκομική παράδοση εδώ και τρεις γενιές. Έχοντας λοιπόν ανθρώπους οι οποίοι χρόνια τώρα ασχολούνται με μεράκι με τη μελισσοκομία, ήρθαμε και παντρέψαμε το χθες με το σήμερα.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό»

Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μελισσοκομικά προιόντα με σκοπό να ξεχωρίζουν στα ράφια, βασισμένοι στην ποιότητα.

Δημιουργήσαμε 11 μελισσοκομικούς κωδικούς, 11 καινοτόμες ιδέες μελισσοκομικών προιόντων. Η αρχή ήρθε με το θυμαρίσιο μέλι με 24Κ βρώσιμου χρυσού και εξελίχθηκε εως το μέλι με κόκκινη καυτερή πιπεριά.

μελι

«Η ιδέα του μελιού με βρώσιμο χρυσό»

Θέλαμε να παντρέψουμε την ποιότητα με την πολυτέλεια για να δημιουργήσουμε ένα προιόν καινοτόμο, σε όλο τον κόσμο.Ο βρώσιμος χρυσός είναι πραγματικός χρυσός καθαρότητας 24 καρατίων σε πολύ λεπτά φύλλα, τα οποία είναι γνωστά για τις πλούσιες αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Η ευεργετική του δράση μεταφέρεται στον οργανισμό μέσω της ουσίας γ-PGA αντιμετωπίζοντας δραστικά, σύμφωνα με έρευνες, τις ελεύθερες ρίζες.

Δώσαμε μεγάλη έμφαση στο σχεδιασμό του προϊόντος, καθώς και στην ετικέτα.

Παράλληλα τρέξαμε και λανσάραμε νέα προϊόντα, όπως το μέλι με ελληνικό κρόκο κοζάνης, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το παραδοσιακό παστέλι. Όλα σε προσεγμένες συσκευασίες, που έχουν ως κυρίαρχο σκοπό να γίνονται θελκτικά από τον καταναλωτή.

μελι 2

Οσο για την τιμή του, το μέλι με τα φύλλα βρώσιμου χρυσού το βρίσκουμε στα ράφια του εξωτερικού να πωλείται στα 35-50 € το βάζο.

«Το πείσμα μας και η συνέπεια μας οδήγησε στα Harrods»

Το πείσμα και η επιμονή στην αλληλογραφία έφερε τα προϊόντα μας στα Harrod’s και στα Shelfridges του Λονδίνου. Η συνέπεια είναι το ακριβώς αντίθετο χαρακτηριστικό των Ελλήνων εξαγωγέων 20-40 χρόνια πριν.

«Στόχος μας… οι εξαγωγές σε όλο τον κόσμο»

Η επιχείρηση έχει στραφεί κάτά τον πλείστον στις εξαγωγές με δειλά αλλά σταθερά βήματα έχει λανσάρει τα μελισσοκομικά της προιόντα “Vasilissa” στα ράφια του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αμερικής, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Ελβετίας.

Περισσότερα εξαγωγικά σημεία, καθιέρωση του trademark και στη συνέχεια του trustmark στην αγορά της εικόνας και της εμπιστοσύνης του προιόντος απέναντι στο αγοραστικό κοινό.

 

By