Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εγκαινιάστηκαν οι δύο νέοι σταθμοί του μετρό [φωτό]

Οι δύο νέοι σταθμοί προς τα δυτικά προάστια αναμένεται να εξυπηρετούν καθημερινά 50.000 επιβάτες.

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Οι σταθμοί του μετρό «Περιστέρι» και «Ανθούπολη»,  εγκαινιάστηκαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη ενώ αύριο το πρωί θα δοθούν στην κυκλοφορία για το επιβατικό κοινό.

Ο κ. Χατζηδάκης εγκαινίασε αρχικά τον σταθμό στην Ανθούπολη και στη συνέχεια έφθασε με συρμό του μετρό στο Περιστέρι για την τελετή εγκαινίων και του δεύτερου σταθμού, ενώ δήλωσε ότι τον Ιούλιο θα δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση προς το Ελληνικό, που περιλαμβάνει τέσσερις σταθμούς και το φθινόπωρο θα είναι έτοιμος ο νέος σταθμός στο Χαϊδάρι.

Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, οι σταθμοί θα είχαν παραδοθεί ήδη από το 2008. Η κατασκευή τους ολοκληρώθηκε στα μέσα του 2010, αλλά η παράδοσή τους καθυστέρησε λόγω του σκανδάλου στο οποίο ενεπλάκη η Siemens, η εταιρία στην οποία έχει ανατεθεί η προμήθεια του συστήματος σηματοδότησης των γραμμών 2 και 3 του μετρό.

[custom_gallery id=»19822″]

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμβολή του του παρόντα στα εγκαίνια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη, αφού επί υπουργείας του δρομολογήθηκαν εκ νέου τα έργα των επεκτάσεων και υπεγράφη η νέα σύμβαση με τη Siemens για τη σηματοδότηση του δικτύου.

Οι νέοι αυτοί σταθμοί θα δοθούν προς χρήση στο επιβατικό κοινό το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με την εταιρεία η διαδρομή από την  Ανθούπολη μέχρι το Σύνταγμα θα γίνεται σε 13 λεπτά, ενώ υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετούνται 50.000 επιβάτες.

Το επόμενο «πλάνο» της Αττικό Μετρό είναι η παράδοση της επέκτασης της γραμμής 2 προς το Ελληνικό -με τους σταθμούς «Ηλιούπολη», «Αργυρούπολη», «Άλιμος» και «Ελληνικό»- κάτι που αναμένεται να έχει γίνει μέχρι τον Ιούλιο.

[custom_gallery id=»19980″]

 

By