Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δύο νεκροί από την σφοδρή κακοκαιρία στη Βρετανία

Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει νέες προειδοποιήσεις για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για σήμερα στα νότια της Αγγλίας, τη νότια Ουαλία, τη βόρεια Ιρλανδία και τη βόρεια Σκωτία 

Winter weather Feb 12th

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός των θυελλωδών ανέμων που σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση πλήττουν εκ νέου από το βράδυ της Παρασκευής την Βρετανία. Οι ισχυροί άνεμοι προσθέτουν νέα προβλήματα στην ήδη στην τραγική κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα, την ίδια στιγμή που οι πλημμυρισμένες περιοχές αντιμετωπίζουν συνεχώς νέα κύματα νερού.

Ένας 85χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή καθώς ένα τεράστιο κύμα χτύπησε βρετανικό κρουαζιερόπλοιο που έπλεε στο Κανάλι της Αγγλίας. Το νερό της θάλασσας έσπασε ένα παράθυρο του «MS Marco Polo», τραυματίζοντας αρκετούς επιβάτες. Ο 85χρονος και μια 70χρονη γυναίκα μεαφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, όμως ο άντρας αργότερα εξέπνευσε.

Παράλληλα, στο κεντρικό Λονδίνο, μια 49χρονη γυναίκα σκοτώθηκε, όταν το αυτοκίνητό της συνετρίβη από πτώση τοιχοποιίας, που προκλήθηκε από την κακοκαιρία. Από την ίδια πτώση τραυματίστηκαν ένας 25χρονος και μια 24χρονη, η οποία επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο χωρίς ωστόσο να έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Ελαφρά τραυματίστηκε και ένας περαστικός.

Επίσης, οι αρχές επενέβησαν και διέσωσαν 32 ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί σε ένα παραλιακό εστιατόριο στο Μίλφορντ του Χαμσάιρ, όταν μια ριπή ανέμου έσπασε τα παράθυρα και η το νερό πλημμύρισε το χώρο. Οι συνθήκες στο σημείο περιγράφονται ως «εξαιρετικά σοβαρές», αλλά δεν σημειώθηκε σοβαρός τραυματισμός.

Η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει νέες προειδοποιήσεις για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για σήμερα στα νότια της Αγγλίας, τη νότια Ουαλία, τη βόρεια Ιρλανδία και τη βόρεια Σκωτία.

Περίπου 14.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στη Βρετανία καθώς το δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας έχει υποστεί πολλές ζημιές. Σήμερα, η κυβερνητική επτροπή ενέργειας πραγματοποιεί έκτακτη σύσκεψη για την επίλυση των προβλημάτων.

By